Pillak: vaateplatvormi rajamine oleks esimene samm Nõmme keskuse elavdamiseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnne Pillak.
Õnne Pillak. Foto: Andres Haabu

Nõmme halduskogu liikme Õnne Pillaku arvates võiks Mart Aderi välja pakutud idee rajada Nõmme mäele vaateplatvorm olla esimene samm, kuidas muuta väsinud Nõmme keskust atraktiivsemaks.


«See on mõte, mis väärib arutamist. Üheskoos peaks mõtlema selle üle, kas see peaks olema Nõmme mäele tehtud vaateplatvorm või mäe nõlvadele rajada hoopis puude latvadest üle ulatuvad puidust vaatetornid, nagu seda on Pääsküla rabas. Või hoopis ehitada vaateratas, mis on populaarne ja inimeste poolt armastatud panoraami eksponeerimise võimalus näiteks paljudes Inglismaa linnades,» pakkus Pillak välja erinevaid lahendusi.

«Minu ettepanek linnaosa valitsusele on teha välja käidud mõtte kohta ideekonkurss leidmaks parim lahendus, kuidas see mõte Nõmmel kõige paremini ellu viia,» ütles Pillak.

Lisaks Nõmme mäe ja linnapanoraami näitamisele tuleks Pillaku arvates mõelda veel selles suunas, kuidas Nõmme keskus taas elama panna ja muuta see inimestele meelepäraseks kogunemise kohaks.

«Minu kooliajal oli Nõmme keskus populaarne noorte kokkusaamise koht. Täna näeb keskuses oleva Nõmme ema pargi juures enamus ajast asotsiaalsete eluviisidega inimesi õlle joomas. Selle pildiga ei saa kuidagi rahul olla,» rääkis Pillak.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles