Päästjad viisid linna eksinud põdrad metsa tagasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna eksinud põdrad uinutati ja viidi metsa tagasi.
Linna eksinud põdrad uinutati ja viidi metsa tagasi. Foto: Põhja päästekeskus

Täna varahommikul Tallinnas linna eksinud põdrad on nüüdseks metsa tagasi toimetatud.


Häirekeskus sai täna hommikul kell 4.54 teate, et Tallinnas Juurdeveo tänaval on kaks põtra maja aias ega pääse ise välja, teatas Põhja päästekeskus.

Päästjad kutsusid välja veterinaararsti, et loomad uinutada ning metsa tagasi toimetada ja jäid loomaarsti saabumiseni põtru valvama. Kella poole üheksa ajal hüppasid aga mõlemad loomad üle aia. Üks põder jooksis naabruskonnas asuva maja hoovi, teine aga Pärnu maanteele ning edasi Tondile.

Veterinaaril õnnestus naabruskonda jäänud põder uinutada ning päästjad viisid looma metsa. Politseinikel õnnestus Tondi kanti jooksnud põder Türi tänaval ühte hoovi blokeerida, kus loom kella poole kümne ajal uinutati ning toimetati samuti metsa tagasi. Tegemist oli noorte loomadega.

Uinutatud põdrad toibuvad metsas mõne aja pärast ning naasevad oma tavapärasesse elukeskkonda. Õhtupoolikul kontrollivad päästjad selle koha üle, kuhu põdrad toibuma viidi.
Viimati olid põdrad linnas 3. juunil, kui Haaberstis Vabaõhumuuseumi teel uinutati linna eksinud noor põder ja päästjad viisid looma metsa tagasi.

Linnas suurt metslooma nähes tuleb helistada hädaabinumbril 112 ning öelda looma võimalikult täpne asukoht. Loomale ei tohi lähedale minna, sest stressis loom võib inimest tõsiselt vigastada. Autoga liikudes tasub linnas põtra või mõnda teist looma nähes sõidukiirust vähendada, sest ootamatult teed ületada kavatsev loom võib liikluses tekitada paraja segaduse. Lastele maksab meelde tuletada, et metslooma vaadatakse ohutust kaugusest ning ühtegi võõrast looma ei minda silitama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles