Baltikumi breigilahing toob Tallinnasse maailmakuulsused

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull BC One Baltic Cypher.
Red Bull BC One Baltic Cypher. Foto: Red Bull BC One Baltic Cypher

Laupäeval kell 20 toimub Tallinnas Eesti Rahvusraamatukogus Red Bull BC One Baltic Cypher. Võistlema on registreerunud juba ligi sada breikarit Eestist, Lätist ja Leedust. Postimees teeb laupäeval toimuvast breigilahingust videopildis otseülekande.

Maailma prestiižseima breiktantsuvõistluse kvalifikatsioon tuleb Eestisse

Red Bull BC One Baltic Cypher tuleb Eestisse esimest korda. Üleeelmisel aastal toimus võistlus Lätis, eelmisel aastal Leedus ning nüüd on kolmanda Baltikumi riigi Eesti kord breigikutid kokku koguda.

Eelmisel aastal pani võistluse kinni eestlane Marek Vetik, kes hakkab nüüd lätlaste ja leedukate ees oma tiitlit kaitsma (Vaata Marek Vetiku tutvustusvideot siit).

Baltikumi kvalifikatsiooni võitja liigub edasi järgmisesse vooru Ukrainasse, kus läheb lahti juba suuremat sorti lahing Lõuna-Korea pealinna Souli finaali nimel. Võistlusest võib võtta osa igaüks, kes tunneb, et pea peal keerutamine ja ühe käe peal seismine on imelihtne.

Red Bull BC One tähistab sel aastal oma 10. juubeli sünnipäeva, seega oodata on eriti võimsat ja intensiivset tantsulahingut.

Reedel jõuavad Tallinna kolm ürituse kohtunikku - El Niño, Bboy OK ja Lil Amok.

Peakohtunik Alex Diaz alias El Niño on Dominikaani Vabariigist pärit breikar, kes hakkas lavalaudu vallutama juba kolmeaastaselt. El Niño liitus legendaarse «The Floor Lordsiga» kõigest kuueaastaselt ning pärast seda on ta üles astunud paljudes telesaadetes, filmides ning teatrietendustes. 2009. aastal tunnustati El Niñot senini maailma noorima breikarina Spy Awardiga, mis on breigimaailmas üks kõvemaid tunnustusi. 2011. aastal valiti ta aasta parimaks breikariks ning tänaseks on ta tõusev täht, kes võidab ja hindab breigivõistlusi üle maailma. Vaata lähemalt temast siit.

Bboy OK tutvustav video siin. Lil Amok'i tutvustav video siin.

2012. aastal toimus sama võistluse finaal Rio de Janeiros (video leiat siit.). Vaata, kuidas maailma tippbreikarid seal oma oskusi näitasid!

B-boyd kogunevad 8. juuni päeval kell 14 Club Hollywoodi, et kvalifikatsioonide käigus selgitada välja 16 parimat, kes jätkavad õhtul rahvusraamatukogus toimuvas finaalis. Finaallahing käib 1-1 süsteemis, kuni lavale on alles jäänud parim.

KVALIFIKATSIOON
08.06 / TALLINN / CLUB HOLLYWOOD / Kell 14

FINAAL
08.06 / TALLINN / RAHVUSRAAMATUKOGU / Kell 20
Pilet 3 eurot / Facebooki ürituse attendiga sissepääs tasuta. Ürituse Facebook leht asub siin.

Postimees teeb Red Bull BC One Baltic Cypher'ist videopildis otseülekande, mis saab alguse eeloleval laupäeval kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles