Tallinna Ülikooli suvine vastuvõtt algab 28. juunil

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli õppehoone Astra.
Tallinna ülikooli õppehoone Astra. Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht

Tänavu suvel võtab Tallinna Ülikool tasuta eestikeelsesse õppesse vastu 2500 uut üliõpilast.


Kõige rohkem üliõpilasi võtab ülikool vastu sotsiaaltöö, alushariduse pedagoogi ja riigiteaduste bakalaureuseõppesse ning organisatsioonikäitumise, kommunikatsiooni ja õigusteaduse magistriõppesse.

«Tänavu võtab Tallinna Ülikool tasuta eestikeelsesse õppesse vastu ligikaudu sama palju tudengeid, kui mullu õppis riigieelarvelistel ja riigieelarvevälistel kohtadel kokku. Protsentuaalselt kasvab meie tasuta õppe maht Eesti ülikoolidest kõige rohkem,» märkis akadeemiline prorektor Priit Reiska.

Reiska rääkis, et tänavuse vastuvõtu planeerimisel arvestas ülikool eelnevatel aastatel lõpetanute arvu: «Erialad, kus varasematel aastatel oli lõpetamise protsent kõrge, saavad tänavu rohkem õppekohti.»

Tasuta õpe ei laiene võõrkeelsetele õppekavadele – need jäävad uues kõrgharidussüsteemis valdavas enamuses tasuliseks. Kuid selleks, et tublimaid võõrkeelsetel õppekavadel õppijaid motiveerida, rakendab Tallinna Ülikool stipendiumite süsteemi. Uue süsteemi abil vähenevad õppeteenustasud senisest ligi viiendiku võrra suuremal hulgal välistudengitest.

Vastuvõtt Tallinna Ülikooli toimub sel aastal 28. juunist 9. juulini, sisseastumiseksameid sooritavad sisseastujad vahemikus 11.-17. juuli ning 25. juulil avalikustatakse vastuvõetute nimekirjad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles