Keila vallavanem: direktori ametist vabastamisel toetuti tõenditele

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila vallavanem Kalev Laast.
Keila vallavanem Kalev Laast. Foto: Erakogu

Laulasmaa kooli direktor Reeli Simanson sai möödunud nädala esmaspäeval kätte Keila vallavanema Kalev Laasti käskkirja, milles öeldi temaga sõlmitud leping päevapealt üles, põhjuseks töökohustuste rikkumine ning usalduse kaotus. Keila vallavanem Kalev Laast edastas Postimehele põhjenduse, miks Laulasmaa kooli direktor ametist tagandati.

Järgnevalt Kalev Laasti selgitus:

Keila vallavalitsuse ja AS Lahevesi vahel on sõlmitud haldusteenuse osutamise leping, mille järgi nad tegelevad Laulasmaa Kooli haldusküsimustega.

Laulasmaa kooli hoolekogu esimehe Siiri Antsmäe poolt esitatud pressiteade on moonutatud ja ei toetu ühelegi tõendile. Meie poolt välja toodud põhjused Laulasmaa Kooli direktori Reeli Simansoni kohta on kõik dokumentaalselt tõendatud.

1. Reeli Simanson on omakäelises seletuskirjas tõendanud, et mööblit ja remonttöid on tellinud tema ise ja lasteaia õppealajuhataja firmalt Nordgrupp OÜ.

04.06.2013.a. on Politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo alustanud juhtumi kohta ka väärteomenetlust KVS § 19 tunnustel.

2. Toiduraha osas on koolidirektor Reeli Simanson 22.05.2013.a. ja kooli majandusjuhataja esitanud seletuskirjad, millest nähtub et kohvi ostmiseks kasutati kooliõpilaste ja lasteaialaste toitlustamiseks ettenähtud raha, mis kajastus Laulasmaa Kooli toidurahade kulude ja tulude võrdlustabelis ajavahemikul 2012. a. kuni 30.04.2013. a.

Selle järgi kulutati kooli pikapäevale ja lasteaiale mõeldud toidurahasid vähem 4129,09 eurot  ja kulutati personali toitlustamisele enam 2140,22 eurot. Kohvi ostmisega jäeti tasumata riigile erisoodustusmaks summas 1462,94 eurot.

3. Õpilastelt asendustundide eest raha küsimise kohta pöördus minu poole üks lapsevanem, kes edastas õpetaja e-kirja, kus on kirjutatud järgmist: «Teatan, et 07.03 ja 08.03 olen koolitusel Tartus. Tunnid asendatakse ja e-kooli täidan hiljem, teised ei saa minu paroole kasutada. Loodusõpetuse ja inimõpetuse tunni annab külaline (Teema «Uus elu») . Loeng maksab 1 euro. Paljud on juba raha toonud. Õpilased on ka inimest näinud ja loodan, et kõik sujub».

4. Prantsusmaa reisi osas kulutas direktor Reeli Simanson koos lasteaia õppealajuhatajaga raamatupidamises olevate dokumentide järgi kokku 1280 eurot, millele lisandusid päevarahad summas 256 eurot.  Kokku tasuti Laulasmaa kooli koolituste kulude arvelt 1536.

Ühestki raamatupidamisdokumendist ei nähtu, et direktor Reeli Simanson oleks tasunud mingigi osa reisikuludest ise.

Kõikidest tõenditest on kooli hoolekogu ja vabastatud koolidirektor Reeli Simanson  teadlikud.

Jääb arusaamatuks, miks moonutatakse tegelikku infot, varjatakse juhtunud asjaolusid ja õhutatakse pedagoogide, õpilaste ja lastevanemate seas vaenu vallavalitsuse vastu.

Vabastamisel on tuginetud reaalsetele tõenditele, koolidirektori enda kirjutatud seletuskirjadele ja suulistele ütlustele, mis on kaasa toonud direktori usalduse kaotuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles