Bastioni aias tuleb kontsert Süüria põgenike toetuseks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Bombillaz.
Ansambel Bombillaz. Foto: Liis Treimann

Sel reedel, 7. juunil kell 12 toimub Bastioni aias heategevuslik kontsert «Empaatia», mille eesmärk on toetada Süüria põgenikke.


Ürituse sihiks on eestlaste teadlikkuse tõstmine põgenike elust ja võimaluste leidmine kasvatada maailmakodanikku kõigis, et tekiks tahtmine muuta pagulaste elu inimväärsemaks.

Kontserdil astuvad üles tuntud Eesti artistid Tenfold Rabbit, Bombillaz, Rasmus Rändvee & Facelift Deer ja Iiris Vesik. Lisaks esinemistele kõnelevad olukorrast Süürias kontserdi korraldaja, Inglise kolledži õpilane Deivi Õis ning MTÜ Mondo esindajad.

Piletihind on kolm eurot, oodatud on ka annetused põgenike toetuseks. «Meie ühiskonnas on puudus empaatiast, sest tihtipeale eestlased on väga enda ühiskonna kesksed ja ei tunne kaasa teiste inimeste kannatustele. Me küll peame olema teadlikud riigisisestest probleemidest, kuid alati on võimalusi aidata ka neid, kelle elukäik on olnud veelgi raskem,» selgitas korraldaja Diana Oidingu ürituse motiive.

Kontserdi tulu saadetakse koostöös MTÜ Mondoga Jordaanias asuvasse Zaatari põgenikelaagrisse, rahastamaks projekti, mille käigus saadetakse 120 last kooli. Lastele pakutakse nii eakohast haridust kui ka teraapilist nõustamist.

Süüriast põgenenute arv tõusis aprillis miljonini ja see arv kasvab endiselt, näiteks Zaatari põgenikelaager Jordaanias võtab päevas vastu keskmiselt 1500-2000 inimest. Aprillis lõpetati Zaataris rahva loendamine, kuna inimeste sisseränne oli niivõrd ulatuslik. Hinnanguline inimarv põgenikelaagris on üle 178 000 inimese.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles