Mart Sanderi galeriiga seotud kunstivõltsimise süüasi lõpetati

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Sander imetleb oma galeriis suvise «Antiigireporteri» käigus leitud Richard Sagritsa noorpõlveteost.
Mart Sander imetleb oma galeriis suvise «Antiigireporteri» käigus leitud Richard Sagritsa noorpõlveteost. Foto: Mardo Männimägi

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas Mart Sanderi galeriiga seotud võltsitud maalide müügi suhtes käivitatud kriminaalmenetluse.

Prokuratuur lõpetas kelmuse katse kriminaalasja 30. mail karistuse ebaotstarbekuse tõttu, sest kuriteos kahtlustatud 23-aastasele mehele on plaanis lähiajal esitada süüdistus teises, oluliselt raskemas kuriteos, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder ERR-i uudisteportaalile.

«Nimelt kahtlustatakse meest väljapressimises raskendavatel asjaoludel, mille eest näeb seadus karistusena ette nelja- kuni 12-aastase vangistuse. Samal ajal kelmuse eest saaks selle konkreetse juhtumi puhul karistada kas rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega ning katsestaadiumisse jäänud kuriteo puhul on karistus reeglina pigem leebem,» märkis Põder.

«Seetõttu polnud kelmuse katse uurimise jätkamiseks vahendite kulutamine otstarbekas,» tõdes Põder.

Eesti Päevaleht kirjutas mullu sügisel, et Saksamaa eBays müüa olnud vähetuntud kunstnike töödele on ootamatult ilmunud eesti kunstnike signeeringud ning kõik kahtluse all olevad maalid on oksjonitelt ostetud Mart Sanderi galerii kasutuses oleva eBay kasutajakonto kaudu, kes ise väidab, et patustajaks peab olema keegi tema meeskonnast ning ta ise polnud võltsingutest teadlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles