Mupo töötajad nägid rahakoti omaniku leidmiseks kurja vaeva

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Vastsenko üllatus oli suur, kui tema leti juurde astusid munitsipaalpolitseinikud ning tõid talle tagasi rahakoti, mille kaotusega ta oli juba leppinud.
Aleksei Vastsenko üllatus oli suur, kui tema leti juurde astusid munitsipaalpolitseinikud ning tõid talle tagasi rahakoti, mille kaotusega ta oli juba leppinud. Foto: Toomas Tatar

Kui tavaliselt kiputakse Tallinna mupo töötajaid kiruma, siis Aleksei Vastsenko on munitsipaalpolitseile südamest tänulik.


Vanalinnas sepiseid müüv Vastsenko kaotas teel sadamast kesklinna rahakoti koos pangakaartide, oluliste paberite ja 300 euroga. Suur oli tema rõõm, kui tema Harju tänaval asuva müügileti juurde tulid munitsipaalpolitseinikud Jaanus Kivi ja Ille Jõgi ning tagastasid talle rahakoti koos kogu selle sisuga.

Selgus, et maha kukkunud rahakoti oli leidnud üks välisturist, kes viis selle lähimate mundrikandjate kätte. Nondel polnud aga sugugi lihtne rahatasku omanikku kindlaks teha. Ühe rahakotis olnud paberi järgi said nad äriregistrist kätte tema nime. Seejärel helistasid nad rahakoti vahel olnud telefoninumbritel niikaua, kuni üks vastaja oskas öelda, kust koti omanikku leida võib.

«See on uskumatu lugu, et ma sain rahakoti niimoodi tagasi ja et midagi polnud ka puudu. Pangakaardid ma lasin kohe kinni panna, kui kadumist märkasin. Aga nüüd toodi ka need koos sularahaga tagasi,» oli Vastsenko munitsipaalpolitseile südamest tänulik.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles