Viru tänava algus võib jalakäijate alaks muutuda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna vanem Mihhail Korb ja abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitasid lillemüüjatele, et linn tahab praeguste müüjatega kindlasti koostööd jätkata.
Kesklinna vanem Mihhail Korb ja abilinnapea Arvo Sarapuu kinnitasid lillemüüjatele, et linn tahab praeguste müüjatega kindlasti koostööd jätkata. Foto: Uwe Gnadenteich

Abilinnapea Arvo Sarapuu ja Kesklinna vanem Mihhail Korb tahavad Viru tänava lillekioskite ala põhjalikult ümber kujundada, muuhulgas kaalutakse plaani lillekioskite esine ala ainult jalakäijate käsutusse jätta.


«Tallinna linn andis Viru tn 26 asuvad lillemüügipaviljonid viieks aastaks AS GMP Grupp kasutusse. Paviljonide kasutusleping lõppes 2011. aasta oktoobris. Aktsiaselts keeldus tunnistamast lepingu lõppemist ja ei andnud lillepaviljonide valdust linnale tagasi. Seetõttu oli linn sunnitud pöörduma valduse üleandmise nõudega kohtusse,» teatas Raepress.

«30. oktoobril 2011 lõppes meie leping AS GMP-ga ära ja me ütlesime neile, et me nendega lepingut ei pikenda. GMP kaebas selle asja kohtusse. Esimese astme kohtus ta kaotas, ringkonnakohtus samuti kaotas ning ma olen veendunud, et riigikohus ei võta nende kaebust menetlusse. Kõigile on ju selge, et see on linna vara, mille me andsime rendile ja rendileping lõppes lihtsalt ära,» rääkis Sarapuu.

«Mihhail Korbil tuli idee, et see Viru tänava osa võiks olla tervikuna jalakäijate ala. Lillemüüjate käes ala võiks olla suurem kui praegu. Siin tuleks üldse välja kuulutada uus ideekonkurss, et saada sellele kohale mõni huvitavam lahendus. Kindlasti pakuksid noored kunstnikud ja arhitektid põnevaid lahendusi välja. See koht ei pea ju igavesti ühtemoodi olema,» lisas ta.

Korb täpsustas, et oma sõna on öelda ka muinsuskaitsel, ilma kelle nõusolekuta ei tohi seal midagi teha. «Koht on selline, nagu ta on ja ega siin väga suuri muudatusi ei saa teha. Aga muinsuskaitse eritingimused on meil juba käes. Ja kui kohtuasi on lõppenud, siis võime konkursi välja kuulutada,» lausus Korb.

«Praegu turul kauplevad lillemüüjad võivad aga rahulikult tulevikku vaadata, sest linn soovib kindlasti koostööd jätkata praeguste müüjatega,» kinnitas Sarapuu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles