Pirita teele kerkib 9-korruseline elamu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita teele kerkiva 9-korruselise korterhoone eskiis.
Pirita teele kerkiva 9-korruselise korterhoone eskiis. Foto: Nordecon

Nordecon AS ja Pirita Apartments OÜ sõlmisid ehituse töövõtulepingu kortermaja ehitamiseks Tallinnas aadressil Pirita tee 26. Ehituslepingu maksumus on ligikaudu 10 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks.

«Meeldiv on teatada uuest ehituslepingust. Liiatigi on kortermajade puhul tegemist valdkonnaga, kus eratellijad pole viimastel aastatel turul väga aktiivsed olnud ning seetõttu on ehitaja rõõm kahekordne,» sõnas Nordecon ASi juhatuse liige Erkki Suurorg.

«Tõenäoliselt kujuneb maja asukohta, selle arhitektuuri ja suurepärast merevaadet arvestades valmivatest korteritest nõutud kaup.»

Pirita tee 26 asuva hoone näol on tegemist üheksakorruselise korterelamuga, mille all on täiendaval kahel keldrikorrusel parkla. Hoone on lahendatud ühe trepikoja ning hoone sisese koridoriga, mille kaudu pääseb kõikidesse korteritesse. Korterid on lahendatud selliselt, et kõikidest korteritest oleks vaade mere suunas.

Igal korrusel on kuni 10 korterit, valdavalt on tegemist keskmisest suuremate ja luksuslikumate korteritega. Esimesel korrusel paiknevad lisaks fuajee ja muud abiruumid.

Kolmest küljest ümbritsevad hoonet arhitektuurselt katkematu lainena rõdud, mis domineerivad hoone välimust. Võttes arvesse projekteeritava hoone väga tundlikku asukohta muinsuskaitsealuse Lillepaviljoni vahetus naabruses ning ümbritsetuna kõrge dendroloogilise väärtusega haljastusest, oli eesmärk muuta hoone võimaluste piires võimalikult kergeks ja õhuliseks.

Hoonest mere poole jääv haljasala säilib, sinna rajatakse laste mänguväljak ja istumiskohad.

Majja tuleb kokku 73 korterit kogupinnaga ligikaudu 6 700 ruutmeetrit. Hoone suletud netopind kokku on ligikaudu 10 810 ruutmeetrit. Maa-aluses parklas on 101 parkimiskohta.

Hoone ehitustööd algavad tänavu juunis ning lõpevad eelduslikult novembris 2014.

Meerhofi nimelise korterelamu arendusprojekti müüki korraldava Metro CM müügijuhi Madis Brjantsevi sõnul on huvi korterite suhtes olnud suur.

«Maestro Heino Sillaste poolt projekteeritud Meerhofi projekt on oma vaadetelt ja korterite avaruselt Tallinnas suhteliselt unikaalne hoone, mistõttu on üsna loogiline, et ligi kümme protsenti kogumahust sai broneeritud juba enne ehituslepingu sõlmimist,» sõnas Brjantsev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles