Tallinnas lähevad uued korterid kui soojad saiad

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendused.
Uusarendused. Foto: Mihkel Maripuu

Nõudlus uute korterite järele on taas tõusuteel sarnaselt eelmise kinnisvarabuumiga, kuid arendajate hinnangul ei ole veel alust oodata järjekordse buumi tulekut.

Tallinna kesklinna Kassisaba asumis on Villardi tänaval uusarendus, mida on ehitatud pool aastat ning mis peaks valmima tänavu sügisel ja kus kümne korteriga majas on vaba veel vaid kolm elamispinda. kirjutab Äripäev.

Teinegi kesklinna jääv uusarendus on Raua tänaval, kuhu kerkiv maja peaks valmima selle aasta lõpus ja seal on 26 korterist müümata või broneerimata kuus pinda.

Need kaks maja iseloomustavad hästi praegust olukorda kinnisvaraturul, kus ehitatavates hoonetes müüakse korterid ära enne kui vundamentki valmis.

Kinnisvaraspetsialist Tõnu Toompargi hinnangul on osaliselt näha buumi märke: «Otsest buumi või ülekuumenemist me võime mingis osas näha, aga me ei pea buumi võrdlema 2007. aasta hullumeelsete tippudega,» ütles Toompark, kuid lisas, et muretsemiseks ei ole põhjust.

Ta märkis vaid, et tarbijatele tuleks sõnad peale lugeda, et nad teeks otsuseid kaalutletult. «Üks on kindel: buum tuleb. Küsimus ongi, et millal ta tuleb,» lausus ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles