22. nädal loomaaias: troopikamaja asukad pääsesid õuepuuridesse

Inari Leiman
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnekurg valgekurepojast kasulapsega.
Õnnekurg valgekurepojast kasulapsega. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Suvesoojus on lubanud õuepuuridesse troopikamaja asukad: surikaadid, pintšed, valgetups- ja kääbusmarmosetid.

Osaliselt avati külastajatele loomaaia kullimägi. Hiid-merikotkapaar kaameraga varustatud puuris läks aga omavahel nii kõvasti tülli, et isalinnu ohutuse tagamiseks koliti ta eraldi elama. Paar saab taas kokku, kui pesas kasvav kotkatibu on iseseisvunud.

24. mail koorus teine valgekuretibu. Kurepoeg nägi ilmavalgust kasuvanematest õnnekurgede pesas, kes tema kui oma poja eest hoolt kannavad. 25. mail sündis teine makaagipoeg jaapani makaakide peregruppi. Kaljukitsede-mägilammaste sünnid jätkuvad.

Viimasel mainädalal algasid loomaaias hilisõhtused ekskursioonid. Pea kõik loomaaiaasukad olid üllatunud nähes külastusvälisel ajal inimgruppe loomaaias patseerimas. Linnud andsid ebatavalisest olukorrast häälekalt teada, uudishimulikumad tegelased tulid asja lähemalt kaema.

Osa võis saada hüäänipaari õrnusehetkedest, hüljeste magama heitmise tavadest, näha ööeluliste kakkude säravaid silmi ja hääletut lendu, imetleda graatsilisi kaslasi. Hilised külastajad peletasid liikvele ka loomaaias vabalt elavad halljänesed ja metskitsed.

Loomaaia sõbrad ja head toetajad laiendasid flamingode tiiki ja valmistasid ette nende pesitsusala ning vormisid ninasarvikute muda-savi lombi ääred vettpidavamaks.

1. juuni lastekaitsepäeva, loomaaia külastajate üht lemmikpäeva, aitavad sisustada paljud toredad koostööpartnerid ja abilised. Mänge, käelist tegevust ja nuputamist pakutakse mitmel pool loomaaias. Tuulikuplatsil näeb esinemas Politsei segakoori Akord, ansamblit Bombillaz ja Tanja Mihhailovat. Avatakse laste loomaaed, mis viimast aastat tegutseb hooajalisena, sest jJuba järgmisel suvel loomaaia lääneväravas avatava keskonnahariduskeskuse osana jääb laste loomaaed väikseid loomasõpru ootama aastaringselt. Täpsem lastekaitsepäeva kava on loomaaia kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles