Rannahooaeg algab: Männiku järv on endiselt «metsik» rand

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel aastal Männiku järve äärde plaanitud avalik supelrand ei saa ka sel aastal teoks,
takistuseks on nii bürokraatia kui rahapuudus.


Männiku tee ääres, enam-vähem linna piiril asuv Männiku järv on suviti väga populaarne ujumiskoht ning inimesed on avaldanud soovi, et see võiks olla ametlik supelrand, sest kõik ametlikud Tallinna supelrannad jäävad Nõmmest kaugele.

Nõmme linnaosavanema Erki Korpi sõnul tuleb kõigepealt saavutada lõplik kokkulepe aktsiaseltsiga Silikaat, kes sealses riikliku tähtsusega maardlas kaevandab. «Teiseks, linnaeelarve on praegu pingeline ja Männiku supelranna rajamine sinna sisse ei mahtunud. See tähendab, et plaan jääb praegu ootele, aga me ei kavatse sellest loobuda,» lausus Korp.

«Tallinna positiivse programmi raames on laekunud kokku 625 ettepanekut ja mõned neist käsitlevad ka Männiku karjääride ala. Soovitakse seal kaevandustegevuse lõpetamist, ala korrastamist ja puhkealaks muutmist,» rääkis linnaosavanem.

Nõmme linnaosavalitsus alustas Männiku järve äärde supelranna kavandamist juba eelmisel kevadel ning pidas läbirääkimisi keskkonnaministeeriumiga, kust tuli positiivne tagasiside.

Linnaosavalitsus ei plaani tulevasele rannaalale mingeid kapitaalseid rajatisi. Sinna paigaldatakse riietuskabiinid, prügikastid ja turvapiirded. Ka vetelpääste ja võimalik väike kohvik kasutaksid samuti ajutisi rajatisi. Ja kui Silikaadil peaks kunagi tekkima siiski vajadus seal kaevandama hakata, siis viiakse kõik sealt kiiresti ära.

Esialgu on tulevane supelrand ainult paberil ning rannalised peavad läbi ajama ilma igasuguste mugavusteta. «Tuleb lihtsalt kannatlik olla, ega see rand tulemata ei jää,» on Korp optimistlik.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles