Edgar Savisaar pole esitanud avaldust eripensioni saamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Toomas Huik

Täna saab Tallinna meer Edgar Savisaar 63-aastaseks, jõudes seega ikka, mil võiks minna väljateenitud vanaduspensionile. Riigikogu endise liikmena oleks tal õigus eripensionile, mille suurus on 75 protsenti riigikogu liikme palgast, kuid Savisaar pole avaldust pensioni saamiseks esitanud ning parlamendiliikme pensioni ei saa.

Vastavalt seadusele saavad Ülemnõukogu XII koosseisu ning riigikogu VII ja VIII koosseisu liikmed vanaduspensioni 75 protsendi ulatuses riigikogu liikme ametipalgast.

Riigikogu IX koosseisu liikme pension sõltub riigikogus töötatud ajast ja on 30-75 protsenti ametipalgast. Alates riigikogu X koosseisust nimetatud seadus parlamendiliikmetele enam ei laiene ning neil on õigus taotleda pensioni üldistel alustel.

Parlamendiliikme vanaduspensioni ei maksta inimestele, kes töötavad samal ajal riigikogu liikmena, vabariigi presidendina, valitsuse liikmena, riigikohtu esimehena või liikmena, kohtunikuna, kaitseväe juhatajana, õiguskantslerina, riigikontrolörina, Eesti Panga presidendina või Euroopa Parlamendi liikmena.

Õigus parlamendiliikme vanaduspensionile on riigikogu liikmel, kes on jõudnud vanaduspensioni saamise ikka, tingimusel, et tal on vähemalt 25-aastane pensionistaaž ja ta on olnud riigikogu liige ühes või enamas koosseisus kokku vähemalt kolm aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles