Talentide linn: Haaberstis tassiti bussipeatusse tõeline prügimägi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raamatukogubussi Lesta peatusse Haaberstis on kuhjatud suur hulk valdavalt aiajäätmetega prügikotte.


Punane raamatukogupeatuse silt on kõnniteelt kraavi nügitud ning kogu kõnnitee on prügikotte täis. Prügi on toodud nii palju, et raamatute laenutamine on seal samahästi kui võimatuks muutunud.

«Varsti ei mahu me oma peatusesse seisma. Kas selline olukord on normaalne? Kes andis nõusoleku bussipeatusese prügimäe loomiseks?» küsis Tallinna keskraamatukogu haldusjuht Guido Vinnal Haabersti linnaosavalitsusele saadetud kirjas.

Ta tõdes, et asi läheb aina hullemaks. Haldusjuht nägi ka ise ühte prügitoojat ning edastas tolle autonumbri linnaametnikele. Linnaosavalitsusest ta aga abi ei saanud.

«Haabersti linnaosa valitsus on teadlik prügi omavolilisest ladustamisest Lesta bussipeatusesse. Vabaõhumuuseumi tee ja teemaa hooldus ning koristus on Tallinna kommunaalameti ülesanne. Oleme informeerinud olukorrast kommunaalametit ja paigaldanud prügi mahapanekut keelava märgi. Teie poolt osutatud auto number on edastatud Tallinna munitsipaalpolitseile väärteomenetluse algatamiseks,» teatas linnaosavalitsuse haldusosakonna juhataja Tõnu Kivimaker vastuseks raamatukogu murele.

Raamatukogubuss Katarina Jee käib Haaberstis igal teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles