Tallinna edukad õpilased - tulevasest informaatikust taimeteadlaseni

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linna ja haridusameti esindajad õnnitlesid täna pea kahtsadat 2012/13. õppeaastal riigisisestel olümpiaadidel edukalt osalenud õpilast ja nende juhendajaid.

Viimaste aastate jooksul parimaid tulemusi saanud neiuna hõigati välja Tallinna Reaalkooli 12. klassi õpilane Sandra Schumann. Sel aastal õnnestus tal tulla lingvistikas ja matemaatikas Eesti kokkuvõttes teiseks ning füüsikas lausa võita.

Tüdruk ise jäi saavutusi kommenteerides tagasihoidlikuks. «Mulle lihtsalt kohutavalt meeldivad olümpiaadid, meeldib see seltskond just,» rääkis ta. Nimelt kohtub seal Sandra sõnul inimestega, kellega on ühised huvid ning kes on hästi sõbralikud.

Sügisest asub Sandra õppima Harvardi ülikooli, ilmselt informaatika erialale, kuid valikut pole ta veel kinnitama pidanud. Välismaale neiu siiski jääda ei plaani. «Lõpuks tagasi Eestisse,» lubas ta.

Taimehuviline Tõnis Tamme Tallinna Ühisgümnaasiumi 9. klassist soovib järgmisel aastal kindlasti üleriigiliselt võita. Noormees sai nimelt esikoha bioloogiaolümpiaadi Tallinna voorus, kuid jäi kokkuvõtlikult kolmandaks.

«Alati saab paremini teha,» sõnas Tõnis, kes usub, et on võimetelt vabalt Eesti parim. Ühtlasi peab ta bioloogiat oma kindlaks tulevikualaks ning plaanib minna Tartu Ülikooli botaanikat ja taimeökoloogiat õppima.

2011. aasta lõpus aasta pedagoogiks valitud Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi eesti keele ja kirjanduse õpetaja Krista Nõmmik saabus aktusele koos kahe eduka õpilasega, kellest ühel on ette näidata auhinnaline koht mõlemas tema õpetatavas aines. Nimelt pälvis 7. klassi tüdruk Saara Liis Jõerand 1.–2.koha emakeele olümpiaadi Tallinna voorus ning jagas üle-eestiliselt kirjanduses 1.–3. kohta.

Nõmmiku sõnul piisab erilise lapse ära tundmiseks lihtsalt tema tavatunnis jälgimisest. «Vahel ma mõtlen, et vot ei tule enam uusi, aga siis ma leian jälle,» oli pedagoog optimistlik. Tema sõnul väljendub õpilase tarkus tema lugemuses. «Nii palju kui ta loeb, nii tark ta ongi,» uskus Nõmmik. Seepeale leidis Saara Liis, et sel juhul peaksid tema väljavaated olema päris head.

Autasud anti kokku 193 põhikooli- ja gümnaasiumiõpilasele ning 133 juhendajale. Kingitused andsid üle Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, abilinnapea Merike Martinson ja Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula. Kõneles ka Lauri Leesi ning muusikaliste vahepaladega astus üles Tallinna Inglise Kolledži vokaalansambel. Ametliku osa lõppedes pakuti kõigile külalistele torti ja puuvilju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles