Fotod ja video: vaata arhitektuuritudengite nägemust EKA uuest hoonest ja kuula, mida rektor sellest arvab!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuurikilomeetri lähedus, palju avatud ruumi ning hulk kokkupuutepunkte õppejõudude ja tudengite vahel – sellise lahenduse pakkusid arhitektuuritudengid EKA tulevasele hoonele. Õppetöö raames sündinud visiooni lähtekohaks oli aga mitte kesklinn, vaid koht Linnahalli taga, kultuurikilomeetri veeres ja kultuurikatla lähedal.

Draakoni galeriis, kus Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise osakond esitleb hooaja lõpu näitusel koondpilti aasta jooksul tehtud kursusetöödest, töötubadest ja koostööprojektidest, püüavad kohe sisenemisel pilku kolmanda kursuse tudengite Annika Aasmaa ja Maria Freimanni visioonid Eesti Kunstiakadeemia tulevasest hoonest.


«Kooli süda on siin keskel, mida ümbritseb õpperuumid, mis tõusevad üles põhjavalguse, mere ja vaadete suunas. Avalikud ruumid – galerii, aula, auditooriumid tõusevad linna suunas, moodustades terviku kultuurikatlaga,» tutvustas Freimann oma tööd. Tema jaoks oli väga oluline pakkuda inimestele võimalust läbida kvartal, mida kool moodustab. Justkui uus tänav, mis kutsub uudistama kunstiakadeemias toimuvat.


Fremanni sõnul meeldis talle õppetöö lähteülesanne – madaltihe hoone just sellel krundil. «Projekti läbi tehes jõudsin järeldusele, et see krunt sobiks kooliks palju paremini. Kahju, et seda enam ei kaaluta,» leidis ta. «Panustasin just avatud ruumile, teaduskondade ristumisele ja ma ise tahaksin sellises koolis kindlasti õppida.»


Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise osakond esitleb hooaja lõpu näitusel «Lõppmäng 2013 koondpilti aasta jooksul tehtud kursusetöödest, töötubadest ja koostööprojektidest. Näitus pakub võimalust näha arhitektiõppe etappe, teemasid, läbitavaid tüpoloogiaid ja probleemistikke.


«Kokkuvõtva näituse põhjal tulevad välja mitmed sidemed erinevate õppeainete vahel, neis töödes kajastub ka kogu laiem õpetamise protseduur, mis on toimunud kursusetöödega paralleelselt või neile eelnevalt. Näitus annab akadeemia arhitektuuriõppest tervikelamuse,» sõnas dekaan Toomas Tammis.


Näituse ajal toimuvad teisipäeviti, 4., 11. ja 18. juunil kell 16-17 arhitketuuriõppe huvilistele ekskursioonid, kus tutvustakse EKA arhitektuuri eriala üliõpilaste töid ja tegemisi. Küsida saab sisseastumiseksamite, eriala ja õppetöö kohta nii tudengitelt kui õppejõududelt. Eelregistreerumine akadeemia kodulehel:

Näitus jääb avatuks 21. juunini 2013.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles