Linnavalitsus esitas volikogule eelmise majandusaasta aruande

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval otsustab Rakvere linnavolikogu lisaeelarve vastuvõtmise.
Kolmapäeval otsustab Rakvere linnavolikogu lisaeelarve vastuvõtmise. Foto: Toomas Huik / Postimees

Linnavalitsus otsustas heaks kiita ja linnavolikogule kinnitamiseks esitada Tallinna linna 2012. aasta konsolideeritud majandusaasta aruande.


Tallinna 2012. aasta konsolideeritud majandusaasta aruanne sisaldab informatsiooni linna ametiasutuste ja nende hallatavate asutuste ning linna valitseva ja olulise mõju all olevate juriidiliste isikute majandustegevuse tulemuste kohta, teatas Raepress.

Majandusaasta aruannet auditeeris audiitorfirma Ernst&Young Baltic AS, kes väljastas linnale märkusteta vandeaudiitori aruande, kinnitades et linna finantsaruandlus on usaldusväärne ning kajastab linna konsolideerimisgrupi finantsseisundit õigesti ja õiglaselt.

Linna konsolideerimisgrupi bilansimaht oli 31. detsembri 2012 seisuga 1,3 miljardit eurot ja netovara maht 937 miljonit eurot. Aruandeaasta tegevustulud olid 602 miljonit eurot, tegevuskulud 618 miljonit eurot. Tulem enne amortisatsiooni oli 65 miljonit eurot ja amortisatsioonikulu 82 miljonit eurot.

Linna bilansimaht oli 31. detsembri 2012 seisuga 1,175 miljardit eurot ja netovara maht 894 miljonit eurot. Tulem enne amortisatsiooni oli 44 miljonit eurot ja amortisatsioonikulu 67 miljonit eurot.

Linna tegevustulud olid kokku 457 miljonit eurot. Sellest moodustasid maksutulud 61%, saadud toetused 24 protsenti, kaupade ja teenuste müügist saadud tulud 14 protsenti ning muud tulud (sealhulgas põhivara müük) üks protsent. Tulud kokku suurenesid võrreldes eelneva aastaga seitsme protsendi ehk 30 miljoni euro võrra. Võrreldes eelneva aastaga suurenesid saadud toetused 15 miljoni euro võrra, maksutulud suurenesid 11 miljoni euro võrra.

Linna tegevuskulud olid kokku 472 miljonit eurot, sellest moodustasid tööjõukulud 33 protsenti, põhivara amortisatsioon 14 protsenti, antud toetused 18 protsenti ning muud tegevuskulud 35 protsenti. Võrreldes eelneva aastaga suurenesid tegevuskulud kahe protsendi ehk üheksa miljoni euro võrra.

Tulenevalt sellest, et linnal oli piisavalt vahendeid eelarveaastaks kavandatud tegevuste ja kulutuste rahastamiseks, ei kaasatud 2012. aastal eelarves investeeringute katteks planeeritud laenu. 2012. aasta lõpu seisuga oli linna laenukohustuste (sh teenuste kontsessioonikokkulepped) maht 220 miljonit eurot ning linna netovõlakoormus 45,2 protsenti linna põhitegevuse tuludest.

Selle tunnistuseks, et linna finantsaruandlus on usaldusväärne ning informatsiooni kvaliteet hea, on juba üheksandat aastat järjest linnale väljastatud märkusteta vandeaudiitori aruande, mis on kahtlemata suurepärane saavutus ja näitab linna arvestuse korralduse tõhusust ning annab tunnistust arvestuse teostajate headest kutseoskustest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles