Lasnamäel peetakse kanu ja kukkesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuke harjast, lokutist ja munanditest valmistavad itaallased rooga Finanziera.
Kuke harjast, lokutist ja munanditest valmistavad itaallased rooga Finanziera. Foto: SCANPIX

Tallinnas Pikri tänaval ja ümberkaudsetes kortermajades elavad inimesed hakkasid kuulma kuke kiremist - selgus, et ühe lähedalasuva kontormaja hoovis elavad nii kukk kui ka kanad, kirjutab Õhtuleht.

Kontorihoovi taganurgas asuvasse madalasse kuusehekki ja muidu rohelisse sulanduvad kaks avarat rohelisest traatvõrgust kanapuuri, millele on katuseks peale tõmmatud roheline koormakate. Puuridel on all laudpõrand, kõik on puhas ja korras, ei mingit mustust ega haisu. Võre taga sibab ringi hulk kanu, üks suur valge kukk ja paar väiksemat dekoratiivkikast. Suur valge kukk hakkab ohjeldamatult kirema, kirjeldab Õhtuleht olukorda. Tegemist olevat kodulindude peremehe hobiga.

Tarbija24 portaalile laekus hiljuti kiri ka Kristiines elavalt väsinud tallinlaselt, kes pole juba pikka aega akna all kireva kuke tõttu rahulikku und saanud nautida.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti avalike suhete peaspetsialist Meeli Hunt nentis oma vastuses, et selliste loomade pidamise üle järelevalve teostamine ei kuulu munitsipaalpolitsei ameti pädevusse. Küsimusega, kas ja kuidas sellist kodulooma linnatingimustes üldse pidada tohib, tuleks avaldajal pöörduda keskkonnaameti või veterinaar- ja toiduameti poole.

«Mõistame Teie poole pöördunud inimese muret. Meie ametnikega konsulteerides jõuti otsusele, et Tallinna linna koerte ja kasside pidamise eeskiri ei sätesta kuke pidamist,» lisas ta vastuseks Tarbija24 kaebusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles