Lapsevanemad nõuavad Keila vallavanemalt koolidirektori vallandamise tühistamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Selle nädala esmaspäeval sai Laulasmaa kooli direktor Reeli Simanson kätte Keila vallavanema Kalev Laasti käskkirja, milles öeldi temaga sõlmitud leping päevapealt üles, põhjuseks töökohustuste rikkumine ning usalduse kaotus.

Otsus tehti hoolimata koolist, lapsevanematest ja kogukonnast, kes on peaaegu ühehäälselt direktori poolt, kirjutab Õhtuleht.

Kogukonnale oli direktori ametist tagandamine šokeeriv, erilise šokina tuli see lõpetavale 9. klassile, kuna direktor on ühtlasi nende klassijuhataja.

Endine direktor Simanson ütles Õhtulehele, et tema arvates on tema vallandamise taga nii püüd talle kätte maksta valimisliitu mitte astumise eest kui ka lootus saada lahti tüütust direktorist, kes ei soostunud kooli eest maksma arveid, mille õigsuses ta kahtles.

Lapsevanemad, õpetajad ja hoolekogu palusid esmaspäeval vallavanemalt, et otsus direktor vallandada järgmisel päeval üle vaadataks ja ümber otsustataks. Ka Reeli Simanson ütles Õhtulehele, et on valmis tagasi tööle asuma, kui saab kindel olla, et vald tal selles ametis olemist keerulisemaks ei tee.

Vallavanem ütles Õhtulehele, et uurib vastaspoole esitatud väiteid ja süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles