Tänavakaubandus vanalinnas: postkaardid ja hirmkallid joogid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võiks arvata, et päikeselisel päeval pakutakse Tallinna vanalinnas igal sammul jäätist või karastusjooke, aga kus sa sellega. Üldjuhul tuleb millegi karastava ostmiseks ikka kuskile sisse astuda.


Otse tänavalt saab vanalinnas jäätist osta vaid ühest kohast – Viru väravate juurest. Sealse ratastel jäätiseleti juures on võimalik valida vähemalt viit sorti jäätise vahel, mis soovijale lahkelt vahvlitopsi pannakse.

Tõsi küll, üsna mitmesse kohta nii Toompeal kui all-linnas on üles seatud Maia Munga kaubamärgiga letid. Ja vähemalt osa neist pakub mandlite ja muude maiustuste kõrval ka pooleliitristes pudelites vett, jääteed ja Coca-Colat. Paraku on ühe pudeli hind 2.50.

Vaid Saiakäigus, Püha Vaimu kiriku nurgal müüakse pooleliitriseid veepudeleid hinnaga üks euro. Ka Toompeal, Kohtu tänava vaateplatvormil saab nii vett, mahla kui karastusjooke rahamaia munga kirvehinnast odavamalt.

Kui karastavate jookide tänavaturul on veel arenguruumi, siis Tallinna ja Eesti teemalisi postkaarte, brošüüre ja kalendreid pakutakse nii Toompea vaateplatvormidel, Aleksandr Nevski katedraali kõrval kui ka all-linnas.

Turistides tundusid suurt huvi äratavat ka Tallinna ja Eesti teemalised külmkapimagnetid, mille hind oli vaid üks euro või isegi 50 senti. Toompeal on üks kunstimüüja osanud muude taieste kõrvale sättida ka terve rea matrjoškasid, kuid nendel ei paistnud minekut olevat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles