IRLi Tallinna linnapea kandidaat on Eerik-Niiles Kross

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Tallinna piirkonna juhatus kinnitas täna konsensuslikult erakonna Tallinna linnapeakandidaadiks Eerik-Niiles Krossi, kes oli esmalt erakonna Pärnu linnapea kandidaat.

Lisaks Krossile olid IRLi võimalikeks linnapeakandidaatideks Liisa-Ly Pakosta, Toivo Jürgenson, Urmas Reinsalu, Juhan Parts, Ken-Marti Vaher, Siim Kiisler, Sven Sester, Tõnis Palts ja Rainer Nõlvak. 

Seni oli kindlalt oma Tallinna linnapea kandidaadi välja öelnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond, keda esindab sügisvalimistel erakonna aseesimees ja Tallinna piirkonna juht Andres Anvelt.

Reformierakond korraldab linnapeakandidaadi kandidaatide valimistuuri, praeguseks on üles seatud riigikogu liikmed Laine Randjärv ja Valdo Randpere. Nende kahe kõrvale võib kerkida veel nimesid, kuna ettepanekuid ootab erakond juuni lõpuni. Keskerakond esitab suure tõenäosusega Tallinna linnapea kandidaadiks ametisoleva meeri Edgar Savisaare. MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik tutvustab oma kandidaati augusti lõpus.

Kross kandideeris 2011. aastal erakonna Eestimaa Rohelised nimekirjas Pärnumaa esinumbrina riigikokku, hääli sai ta kokku 3579, kuid riigikokku ei pääsenud. Sama aasta lõpus astus ta IRLi liikmeks.

Kross lõpetas 1991. aastal Tartu ülikooli ajaloo eriala, lisaks õppis ta ka Hamburgi ja Londoni ülikoolis. Kuni aastani 2000 oli ta julgeoleku koordinatsioonidirektori büroo juht. Samuti on ta töötanud Eesti esindajana Londoni saatkonnas ning diplomaadina Eesti saatkonnas Washingtonis ning esinduses ÜRO juures.  

Alates aastast 2007 on Kross nõustanud Gruusia valitsust välis- ja meediasuhete ning julgeoleku küsimustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles