Selguvad Kultuurikatla arhitektuurse ideekonkursi võitjad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel.
Kultuurikatel. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Homme keskpäeval avalikustatakse Kultuurikatla arhitektuurse ideekonkursi võidutöö autorid. Žürii hinnangul olid konkursile laekunud kuue lahenduse seast parimad tööd märgusõnaga «AK», «Lahvatus» ja «Risttee».


Auhinnatud tööde autoriümbrikud avatakse homme keskpäeval Kultuurikatlas, Põhja puiestee 27. Žürii otsustas välja anda kolm preemiat, mida rahastab Eesti Kultuurkapital. Žüriisse kuulusid Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd, arhitektide liidu liikmed Peeter Pere, Andres Ojari ja Ülar Mark ning Maria Hansar MTÜ-st Kultuurikatel.

Konkursi auhinnafond on kokku 100 000 krooni. Esimese koha omanik saab sellest 50 000, teise koha omanik 30 000 ning kolmanda koha omanik 20 000 krooni.

Ideekonkursi eesmärk oli leida parim lahendus endise elektrijaamahoone rekonstrueerimiseks. Vana katlamaja on arhitektuuriline mälestusmärk ja kuulub Tallinna kultuuripärandisse.. Krundil asuv hoonestus on muinsuskaitse all.

Kultuurikatla missioon on pakkuda tavapärasest erinevat kultuurilist infrastruktuuri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles