Tallinn püüab Soomes Kopli liine müüa

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopli liinid.
Kopli liinid. Foto: Toomas Huik.

Homme tutvustab Tallinna linnavaraamet Soome ettevõtjatele Kopli liinide arendusprojekti.


Soome kinnisvaraarendus- ja ehitusettevõtjatele ning ajakirjanikele mõeldud Kopli liinide arendusprojekti tutvustav infopäev viiakse läbi Helsingis Eesti saatkonnas.

«Kõne all on üks lähiaastate huvitavamaid elamuehituse piirkondi Tallinnas. Kopli liinide arendusprojekti ellurakendamine annab arendajale unikaalsed võimalused. Tegemist on kesklinnale lähedal asuva atraktiivse looduskauni mereäärse alaga,» ütles abilinnapea Eha Võrk Raepressi vahendusel.

Tallinna linn müüb avaliku kirjaliku enampakkumise korras hoonestusõiguse seadmise Kopli liinidel detailplaneeringu kohaselt moodustatavale 59 kinnistule kogupindalaga 35 292 ruutmeetrit. Enampakkumise tähtaeg on 26. juuni 2009.

Hoonestusõigus seatakse 99 aastaks, hoonestusõiguse tasu algsuuruseks on 56 miljonit krooni, kinnistute hoonestamise tähtaeg on viis aastat valduse üleandmisest. Kehtestatud detailplaneeringu kohaselt on võimalik alale ehitada kuni viiekorruselisi korterelamuid kokku ca 277 korteriga ja 38 ühepereelamut.

Lisaks elamute ehitamisele ja taastamisele peab hoonestaja välja ehitama ehitiste teenindamiseks vajalikud tehnovõrgud, vihmaveekanalisatsiooni ja tänavarajatised koos tänavavalgustusega ja liikluskorralduse süsteemidega ning rajama üldkasutatava ala haljastuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles