Rahvaliikumine nõuab Tallinna Linnateatri olukorra parandamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neli meest algatasid rahvaliikumise Tallinna Linnateatri olukorra parandamiseks.


Juku-Kalle Raid, Tarmo Kruusimäe, Alar Sudak ja (:)kivisildnik nõuavad Linnateatri suure saali väljaehitamist ja kogu Linnateatri kompleksis olevate hoonete renoveerimist teatri 50. juubeliks 13. veebruaril 2015.

Selleks tuleks korraldatava riigihanke üheks tingimuseks seada ehitustööde toimumine kolmes vahetuses. Samuti tuleks sätestada linnaeelarve koostamise üheks põhimõtteks, et kõikide järgnevate aastate eelarvetest määratakse Linnateatrile põhitegevuse toetuseks ja palkadeks 0,5 protsenti linnaeelarve tuludest.

Kuni Linnateatri uue maja valmimiseni annaks Linnateater etendusi peatselt valmiva Kultuurikatla suures saalis. Linnateatri uue maja valmimise järgselt hakkaks Kultuurikatlas etendusi andma teater NO99. Linnateater omakorda aga annaks ühe oma praegustest saalidest alaliselt Vana Baskini Teatri kasutusse.

Algatajad on koostanud ka vastavasisulise petitsiooni ning ootavad sellele teatrihuvilise eesti rahva allkirju.

Täna lisaeelarve vastu võtnud linnavolinikud jätsid istungile siirdudes pikettijate sõnumi tähelepanuta ning see ei leidnud kajastust ka lisaeelarves. Küll aga pälvis ligi tund aega kestnud üritus lõpuks politsei tähelepanu,. Nimelt polnud kohale saabunud politseipatrull rahul sellega, et piketil kasutati helivõimendust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles