Tallinn sai positiivse lisaeelarve

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu võttis tänasel istungil vastu linna positiivse lisaeelarve.
Tallinna linnavolikogu võttis tänasel istungil vastu linna positiivse lisaeelarve. Foto: Andres Haabu

Linnavolikogu kiitis heaks Tallinna 2013. aasta esimese positiivse lisaeelarve.


Lisaeelarve vastuvõtmise poolt hääletasid peale keskerakondlaste ka Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmed ja reformierakondlane Kaupo Nõlvak. Teised
Reformierakonna ja IRLi fraktsiooni kuuluvad linnavolinikud hääletamisel ei osalenud.

«Lisaeelarvest saavad täiendavaid rahaeraldisi lasteasutused ja puuetega inimestele pakutavad teenused, see sisaldab vahendeid õpetajate palgatõusuks, tänavaremondiks ja linnatranspordi korraldamiseks,» teatas linnavolikogu pressiesindaja.

Esimese lisaeelarvega suureneb Tallinna tänavune linnaeelarve 9,2 miljoni euro võrra ja selle kogumaht ületab 498 miljonit eurot. Suurimad rahaeraldised lisaeelarvest lähevad haridustöötajate palgatõusuks (2,35 miljonit eurot), teede-tänavate korrashoid saab täiendavalt neli miljonit ning ühistransport 1,5 miljonit eurot.

Kolmandaks lugemiseks tegid volikogu fraktsioonid lisaeelarve eelnõule kokku 20 muudatusettepanekut. Eelarvesiseste ümbertõstmiste teel pidas rahanduskomisjon võimalikuks toetada neist viit ettepanekut, mis said ka volikogult kinnituse. 300 000 eurot otsustati eraldada elektripaigaldiste korrastamiseks ja ohutuse tagamiseks lasteasutustes – lasteaiad saavad sellest summast 250 000 ja huvikoolid 50 000 eurot. Laste toitlustamiseks sotsiaalkeskustes ning pere- ja noortekeskustes eraldati täiendavalt 10 000 eurot ning invatransporditeenusele lisaks varem eraldatule veel 39 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles