Tallinn kaebab Äripäeva kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äripäev.
Äripäev. Foto: Marina Puškar / Postimees

Tallinna linnavalitsus otsustas pöörduda kohtusse seoses eelmisel reedel ja täna ajalehes Äripäev ilmunud linnavalitsuse hinnangul alusetute süüdistustega, nagu oleks toimunud Tallinnas korruptiivne tegevus praeguse linnavalitsuse teadmisel ja heakskiidul.

«Meil on kõik põhjused uskuda, et kui uurimisorganid, prokuratuur ja kohus oleks leidnud Ivo Parbuse ja Elmar Sepa või mis tahes muu süüasja kontekstis vähimagi aluse ka Tallinna linna juhtide süüdistamiseks, siis oleks seda ka kõhklemata tehtud,» ütles linna avalike suhete direktor Ain Saarna Tallinna pressiteenistuse teatel.

«Korruptsiooni-väidete pidurdamatu esitamine ajakirjanduses kahjustab mitte ainult Tallinna linna kui juriidilise isiku, linna juhtide ja ametnike ning ettevõtjate, vaid ka kõigi linnaelanike mainet ning linnavalitsus ei saa sellega leppida. Äripäev mürgitab oma luulude tiražeerimisega otseselt linna ärikeskkonda ning linnavalitsuse kohus on linna selle vastu kõigi seaduslike vahenditega kaitsta,» märkis Saarna.

Arvestades rünnakute massiivsust, kavatseb linnavalitsus nõuda ebaõigete andmete ümberlükkamist ja «laimulugudega oma müüki suurendada üritavalt» ajalehelt aastakasumist 20 protsendi loovutamist. 2012. aastal oli Äripäeva grupi puhaskasum ligi miljon eurot. Hagi rahuldamisel suunab linnavalitsus saadud summa lasteaiakasvatajatele jõulutoetuse maksmiseks. «Loodetavasti jõuab kohus otsuseni veel enne 2013. aasta lõppu,» ütles Saarna.

Äripäev nimetas kohtusse pöördumise otsust tavapäraseks propagandatrikiks, mille eesmärk on seada kahtluse alla ajalehes ilmunud artiklid ja suunata avalikkuse tähelepanu ära olulistelt teemadelt nagu Keskerakonna varjatud rahastamine ja Keskerakonda kuuluvate Tallinna linnajuhtide tegevus osade ettevõtjate soosimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles