Tallinna lisaeelarve lubab suurimat rahasüsti õpetajate palgafondi ja auklikele tänavatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikvel on üha enam kelme, kes leiavad põhjuse, kuidas inimestelt telefoni teel raha välja petta.
Liikvel on üha enam kelme, kes leiavad põhjuse, kuidas inimestelt telefoni teel raha välja petta. Foto: SCANPIX

Tallinna linnavolikogu koguneb täna erakorraliselt, et võtta vastu lisaeelarve koos täiendavate rahaeraldistega laste, õpetajate ja puuetega inimeste jaoks, aga samuti tänavaremondile ja linnatranspordile.

Lisaeelarve suurimad rahaeraldised on kavandatud hariduse, teeremondi ja linnatranspordi valdkondadele: haridustöötajate palgatõusuks 2,35 miljonit, teede-tänavate korrashoiule täiendavalt 4 miljonit ning ühistranspordi korraldamiseks 1,5 miljonit eurot.
Tänavu esimene positiivne lisaeelarve kasvataks Tallinna linna eelarvet enam kui üheksa miljoni euro võrra, nii et selle kogumaht läheneb pärast lisaeelarve vastuvõtmist 500 miljonile eurole.


Tänaseks kolmandaks lugemiseks tegid fraktsioonid lisaeelarve eelnõule kokku 20 muudatusettepanekut. Neist viit hindasid rahanduskomisjon ja linnavalitsus ka vastuvõetavaks. Aktsepteeritud muudatuste seas on näiteks 300 000 euro eraldamine elektripaigaldiste korrastamiseks ja ohutuse tagamiseks lasteasutustes. Sellest summast suurem osa, 250 000 eurot on kavandatud lasteaedade jaoks, 50 000 eurot aga eelnimetatud töödeks huvikoolides.


Laste toitlustamiseks sotsiaalkeskustes ning pere- ja noortekeskustes soovitakse täiendavalt eraldada 10 000 eurot. Mõlemad muudatusettepanekud tegi volikogu Keskerakonna fraktsioon, nii nagu ka invatranspordi täiendavaks rahastamiseks 39 000 euroga. Viimati nimetatud teenusele soovitas lisaraha anda ka sotsiaaldemokraatide fraktsioon, kuid nende pakutud poole võrra väiksemast summast poleks piisanud vajaduse rahuldamiseks invatranspordi järele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles