Nädalavahetusel eksis pealinna mitu metslooma

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsed.
Kitsed. Foto: Margus Ansu

Nädalavahetusel teatati häirekeskusele linna sattunud kitsedest ning täna hommikul nähti lennujaama lähedal põtra.

Juba möödunud reedel kell 16.14 teatati häirekeskusele, et Nõmmel Lõuna tänaval on ühes aias metskits. Mustamäe päästekomando päästjad viisid looma metsa tagasi. Nädalavahetusel teatati häirekeskusele linna sattunud kitsedest veel paaril korral, täna hommikul nähti lennujaama lähedal põtra.

Rohkem loomi päästjatel siiski tabada ei õnnestunud.

Päästeamet selgitas, et Tallinn on oma ülesehituselt linn, kus metsloomad saavad nii Nõmme kui Kakumäe ja Pirita poolt mööda rohealasid suhteliselt varjatult liikuda. Seepärast pole ka üllatus, et linnas nähakse aeg-ajalt metsloomi.

Kindlasti tasub autoga liikudes vähendada põtra või mõnda teist looma nähes sõidukiirust, sest ootamatult teed ületada kavatsev loom võib liikluses tekitada paraja segaduse.

Samuti ei saa unustada, et näiteks põder on suur ja tugev loom, kes võib inimest tõsiselt vigastada.

Lastele maksab meelde tuletada, et metslooma vaadatakse ohutust kaugusest ning ühtegi võõrast looma ei minda silitama. Linnas metslooma nähes on mõistlik helistada numbril 112 ning öelda võimalikult täpselt, kus loom asub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles