Sotsid tegid ettepaneku anda tudengitele tasuta ühistransport

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ühistransport.
Tallinna ühistransport. Foto: Laura Oks

Sotsiaaldemokraadid esitasid Tallinna lisaeelarve eelnõusse muudatusettepaneku, mis tagaks alates septembrist kõigile pealinnas õppivatele tudengitele ja kutsekoolide noortele ühistranspordis tasuta sõidu.

Arvestuslikult nõuaks kõigile Tallinnas õppivatele üliõpilastele ja kutsekoolide noortele tasuta sõidu võimaldamine ühistranspordis aastas kokku 221 000 eurot.

Tallinna volikogu SDE fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul saavad täna sõita tasuta kõik Tallinna üldhariduskoolide õpilased. «Nüüd võiks Tallinn noortesõbraliku linnana seda ringi laiendada. Selle raha linnaeelarvest leidmine on vaid poliitilise tahte küsimus,» märkis Juske.

Sotsiaaldemokraadid taotlevad lisaeelarvest ka puuetega inimeste transpordihüvitise ja isikliku abistaja teenuse rahastamise ning Tallinna puuetega inimeste koja tegevus- ja remondikulude suurendamist. Samuti kunagi läbi Tallinna südalinna voolanud Härjapea jõe kulgemist tähistavate viitate panemiseks raja eraldamist.

Tallinna tänavuse eelarve kogumaht on ligi pool miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles