Haaberstis esitati positiivsesse programmi 350 ettepanekut

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverents «Positiivne programm Haaberstis 2014-2018».
Konverents «Positiivne programm Haaberstis 2014-2018». Foto: Haabersti linnaosavalitsus

Eile peeti Haabersti Vaba Aja Keskuses  konverentsi «Positiivne programm Haaberstis 2014-2018».


Haabersti linnaosavanema Marek Jürgensoni sõnul läks ettepanekute kogumise kampaania Haaberstis hoogsalt käima ning laekus ligi 350 asjakohast ja huvitavat ettepanekut.

«Väiksemad probleemid, mis enamasti puudutavad heakorda, oleme juba lahendanud. Osade ettepanekutega tegeleme, kuid mõned saabunud ettepanekud on nii suurejoonelised, et nõuavad suuremaid investeeringuid. Nende elluviimine võtab aega. Näiteks elanike soov aastaringse lõbustuspargi rajamiseks Kopli lahe äärde, Mustjõe piirkonda,» rääkis Jürgenson.

«Kakumäe inimestele teeb muret, et piirkonnas ei ole lasteaeda ja kooli. Haridusametil on plaanis 2016. aastal rajada Kakumäele Veerise tänavale lasteaed–algkool 176 lasteaiakohaga Kakumäe ja Tiskre lastele. Pean vajalikuks esile tõsta ka tasuta veejoogikohtade ettepanekut ja see idee ei puuduta ainult Haaberstit. Joogikohad võiksid olla üle kogu Tallinna, nii kergliiklusteede ääres kuid miks ka mitte mänguväljakute juures. Selline idee vääriks mõtlemist,» lausus Jürgenson.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar märkis oma kõnes, et Haaberstis tuleb realistlikult näha ka puudusi ja kitsaskohti, märgata neid objekte, mis vajavad uuendamist. «Me oleme just siinsamas saalis korduvalt arutanud Haabersti inimestega linnaosa arengu olulisi küsimusi ja see lubab loota, et tänagi jõuame asjalike tulemusteni. Kaks aastat tagasi tõstatasid just Õismäe tee 52 ja veel mitme teise korteriühistu juhid probleemi parkimiskohtade nappusest Õismäe tee siseringil. Me leidsime siis ajutise lahenduse, kuid aasta hiljem renoveeris linnavalitsus täielikult Õismäe tee siseringi ja juurde tekitati 117 uut parkimiskohta. Siseringil sai parkimisprobleem olulist leevendust,» rääkis Savisaar konverentsil.

«Või teine koostöönäide – aastaid olid Õismäe polikliiniku vanas hoones töötavad arstid mures oma töötingimuste pärast. Linnavalitsus otsis lahendusi koostöös Lääne-Tallinna Keskhaigla ja linnaosa juhtidega. Lõplik lahendus oli aga üsna radikaalne – ehitati täiesti uus Haabersti tervisekeskus, kus teiste seas areneb jõudsalt ka linna perearstikeskus. Vana polikliiniku hoone ehitati ümber Eesti moodsaimaks hooldusravikliinikuks. On asju, mida me saame muuta, aga mille rakendamine võtab aega ning vajab suuri investeeringuid. Nelja aasta pärast teiega kohtudes, võime rääkida konkreetsetest tulemustest,» lubas linnapea oma kõnes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles