Süüdistatava haigus jättis bordellimaffia protsessi ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lily.
Lily. Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Harju maakohus lükkas kolmapäeval ühe süüdistatava haiguse tõttu sügisele edasi 16 süüdistatavaga bordellimaffia kriminaalasja kinnise arutamise.

Kuna süüdistatav Urmas Täheste (50) oli haigestunud, siis määras kohus järgmise istungi 25. septembrile, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots BNSile.

Järgmisel istungil jätkatakse tunnistajate kuulamist, süüasjas on kokku 50 tunnistajat.

Mullu aprillis alanud protsessil kuulutas kohus istungid kinniseks tunnistajate eraelu kaitseks Põhja ringkonnaprokuröri Elle-Mai Vellingu taotlusel.

Mullu kevadel alanud protsessil ei tunnistanud enamik süüdistatavaid end kuritegudes süüdi ning vaid mõni neist tunnistas süüd osaliselt. Samal ajal ei tunnistanud ükski süüdistatavatest end süüdi kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi tegutses Tallinnas aastatel 1998-2006 Tatari tänaval lõbumaja Lily ning 2000. aastast töötas bordell ka Tihase tänaval.

Väidetavalt kuulusid lõbumajad kunagisele turvaärimehele Elvo Timmile (45), kes varjab end uurimise eest välismaal.

Lõbumaja teenuse pakkumiseks kuritegelikku ühendusse kuulumises, prostitutsiooni vahendamises ja kuritegeliku ühenduse liikmena prostitutsioonile kaasaaitamises süüdistatakse 12 inimest, ülejäänud nelja süüdistatakse prostitutsiooni vahendamises ja võimaldamises.

Kohtu all on Signe Hein (46), Kaido Esna (45), Vladislav Belokapõtov (39), Kalev Tursman (49), Urmas Täheste (50), Jevgeni Pšelintsev (39), Aleksandr Deputatov (48), Tiit Heinloo (47), Donat Smirnov (35), Aleksandr Štšerbakov (48), Andrus Kerner (38), Esta Kask (48), Vladimir Mikson (48), Esta Viidakas (40), Rein Saar (52) ja Signe Eelrand (46).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles