Hobujaama tänav jääb Rotermanni laguneva maja tõttu veel suletuks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartalis toimus varing.
Rotermanni kvartalis toimus varing. Foto: Rivo Veski / Postimees

Rotermanni kvartali lähistel Hobujaama tänaval variseb paekivimüür. Hoone kuulub kinnisvaraettevõttele US Real Estate Management OÜ, mille omanik on Urmas Sõõrumaa.

Põhja päästekeskuse teatel on Rotermanni kvartalis asuva elevaatorihoone müüri hoidev segu vihmasadudega ära uhutud, puud seina peale kasvanud ning kive pudeneb.

Päästjad on piiranud ohuala lintidega, hetkel valvab varinguohtlikku kohta turvafirma ning Hobujaama Mere puiestee poolne ots jääb sissesõiduks suletuks, kuni selguvad täpsemad varingu asjaolud.

Postimees pöördus hoone omaniku poole.

Kui kauaks Hobujaama tänava ots suletuks jääb?

Hetkel on seda vara öelda, kuna tegeldakse ehitustehnilise ekspertiisiga. Seniks jääb tänava ots suletuks, et mitte liiklejaid ohtu seada. Anname endast parima, et avada vähemalt välimine sõidurada nii kiiresti kui võimalik.

Kas hoone on ka muinsuskaitse all?

Jah, hoone fassaad on kaitse all.

Millised on edasised plaanid hoonega - kas lagunev müür kindlustatakse?

Hetkel tegeldakse ehitustehnilise ekspertiisiga, millest peaks selguma, kuidas otstarbekaimalt hoonet kindlustada.

Mida näeb ette tulevik - kas hoonele on väljund olemas?

Hoone tuleviku osas on meil mitmeid ideid. Hoone ülemistel korrustel saavad olema korterid, keskmistel ja alumistel korrustel ruumid kultuuriga seotud tegevuste jaoks ning vähesel määral ka toitlustust ja kaubandust.

Millises seisukorras on Rotermanni kvartali veel rekonstrueerimata hooned?

Rahuldavas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles