Koera ei tohiks järelevalveta jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viraksaare kergliiklustee ehitamine muudab jalgratturite liiklemise kitsal ja käänulisel teel oluliselt ohutumaks.
Viraksaare kergliiklustee ehitamine muudab jalgratturite liiklemise kitsal ja käänulisel teel oluliselt ohutumaks. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Kennelliidu juhatuse aseesimehe Maris Siilmanni sõnul ei tohiks koeraomanik oma lemmikut linnas kusagile üksi jätta. «Mina oma koera ei julgeks üksi kuskile jätta, sest risk, et keegi talle viga teeb või ka näiteks ära varastab, on liiga suur,» rääkis spetsialist.

Koeraomanikel tuleks spetsialisti sõnul ka mõista, et koer on koer ning tema käitumine põhineb instinktidel - kindlasti ei tohi koera lahti lasta avalikus kohas, kus on suur hulk inimesi, vaid ainult selleks otstarbeks mõeldud turvalisel alal.

«Avalikus kohas on suur hulk inimesi, kes koeri kardavad, ja ma ei arva, et taolise stressi tekitamine nii teistele inimestele kui koerale oleks põhjendatud. Lihtsam ja turvalisem on koera rihma otsas hoida,» sõnas Siilmann. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles