Üle tuhande inimese ootab Põhja-Tallinnas linnalt kodu

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmaja Tuulemaa tänaval pärast põlengut
Sotsiaalmaja Tuulemaa tänaval pärast põlengut Foto: kaader Reporter.ee videost

Põhja-Tallinna valitsuse projekti «Positiivne Põhja-Tallinn 2014-2018» jaoks kogutud ettepanekute seast tõusis esile munitsipaalkodude vajadus. Uued munitsipaalmajad võivad kerkida Maleva ja Vasara tänavale.


Põhja-Tallinna vanema Karin Tammemägi sõnul on täna üle 1200 inimese munitsipaalkorteri järjekorras ja abivajajate hulk suureneb. Eelkõige küsitakse väikeseid kortereid, mille kulud oleksid madalad. «Inimesed on võlgadesse sattunud või lihtsalt väga halbadesse tingimustesse ja vajavad eluaset, kus oleks stabiilsus ja ei oleks seda ohtu, et omanik äkiliselt välja tõstab,» täpsustas Tammemägi.

Ta lisas, et üürihinnad Põhja-Tallinnas ja ka mujal on oluliselt tõusnud ning inimesed ei suuda nõutud hinda maksta. «Nukker tendents on see, et ka juhul, kui mõlemad vanemad käivad tööl, aga peres on väikesed lapsed, vajab pere ikkagi sotsiaaltoetust,» sõnas Tammemägi. Probleemiks on ka elamispinna kaotamine pangavõla katteks.

Potensiaalseima võimalusena näeb Tammemägi Maleva ja Vasara tänavale uute munitsipaalmajade ehitamist. Põhja-Tallinnas on kümmekond munitsipaalmaja ning renoveerimist ootav sotsiaalmaja Paljassaares. Viimati ehitati munitsipaalmaja 2008. aastal.

Põhja-Tallinna vanema sõnul kavatseb Põhja-Tallinna Valitsus munitsipaalmajade ehitamise teemaga edasi tegeleda ja uusi võimalusi otsida ka siis, kui inimesed projekti «Positiivne Põhja-Tallinn 2014-2018» ettepanekute hulgast seda ametlikku programmi ei hääleta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles