Lasteaia lõpupidu viib vanema rahakotist kuni tuhat krooni

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasvataja manitseb, et lasteaia lõpupidu on ikkagi mõeldud lastele, kes tahavad hullata ja mängida, mitte vanemate egode rahuldamiseks.
Kasvataja manitseb, et lasteaia lõpupidu on ikkagi mõeldud lastele, kes tahavad hullata ja mängida, mitte vanemate egode rahuldamiseks. Foto: Caro / Scanpix

Palgakärbete ajal ja maksutõusude eel tahavad aktiivsemad vanemad korraldada oma võsukestele lasteaia lõpu puhul pidustusi, mida võib võrrelda gümnaasiumi lõpu või pulmadega.


Tallinlasest isa, kelle maimukese lasteaia lõpupeo osamaks hakkas lapsevanemate arutelul juba 1000 krooni piirimaile tõusma, rääkis Õhtulehele, et osale vanemaist jäi ka peost lasteaias väheks ning juba hakati organiseerima pidulikku banketti nooblis südalinna kohvikus.

Mehe hinnangul korraldavad vanemad pidu endale ja lapsed kipuvad selle käigus sootuks meelest minema, sama meelt on ka ühe Tallinna lasteaia kasvataja, kes on näinud erinevaid aegu ja kombeid.

Kui vanasti oli nii ja mõnel pool on praegugi, et lasteaia lõpupeo pidulaud korraldati sama päeva söögiraha raames ning vanemad tõid tordi ja kringli, siis viimaste aastate mood olevat tõesti, et lasteaia aktusele järgneb kalli raha eest väljasõit rohelusse või bankett.

Kasvatajad võetakse kaasa, kuid eraldi palgatakse meelt lahutama õhtujuht, kes konna- või karukostüümi selga veab ja selle eest paar tuhat krooni kasseerib.

Enamasti otsustavad lõpupeo ja selle osamaksu üle lapsevanemad ühiselt, kuid vähemus kardab sageli vastu hakata ja näpistab küsitud raha ükspuha mille arvelt.

Kogenud lasteaednik manitseb vanemaid mõtlema eelkõige lastele, kellele pole kõige tähtsam mitte pidulik ja lookas laud või tellitud esineja, vaid et saaks midagi põske ja mängima tuisata ning et last märgataks ja tunnustataks.

Hea lugeja! Millised on sinu mälestused enda või oma võsukeste lasteaia lõpupeost?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles