Tarand ei plaani kandideerida Tallinna linnapeaks

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: SCANPIX

Ühendus Vaba Isamaaline Kodanik (VIK) tegi eurosaadikule Indrek Tarandile ettepaneku olla nende linnapea kandidaat Tallinnas, Tarand aga kandideerida ei kavatse.

Ta ütles Postimehele, et on VIKi liige ning nii tema kui ühenduse vaated ühtivad, lisades, et juba eelmiste kohalike volikogude valimiste ajal tegi ta ettepaneku valida linnapea konkursi teel, toona toetas teda ka Mart Laar.

Küsimusele, miks VIK tema kandidatuuri esitas, vastas Tarand, et seda oskab kommenteerida vaid ühenduse juhatus.

Tarandi enda sõnul on tal veel üks aasta aega enne, kui periood Euroopa Parlamendis lõppeb, mida ta pärast seda teha kavatseb, ei ole veel selge.

Vaba Isamaalise Kodaniku Tallinna ühenduse juht Karli Lambot ütles Postimehele, et ühendus valib Tallinna linnapea kandidaadi suve lõpuks ning praegu on üleval mitme inimese kandidatuur.

Ta kinnitas, et VIK tegi Indrek Tarandile ettepaneku, kuid see ei tähenda veel, et ta kindlasti kandideerima peaks. Tarandile esitati pakkumine, kuna ta on ka varasemalt olnud apoliitilise linnajuhtimise poolt.

Lamboti sõnul kaalub ühendus ka võimalust pakkuda linnapeaks kandideerimist kellelegi, kes ei kuulu ühendusse. Samuti on üleval ka veel Lamboti enda kandidatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles