Terviserikke või varalise kahjuga lõppenud loomapidaja hooletus on tänavu toonud 60 väärteomenetlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer
Koer Foto: Varjupaikade MTÜ Pärnu varjupaik

Laulasmaal toimunud intsidendi kohta, kus agressiivne koer ründas naist ja last, neile kehavigastusi tekitades, tegi kannatanu esmaspäeval ka politseile avalduse.

«Kui me räägime tõsiste tervisekahjustusega lõppenud rünnaku juhtumitest, siis neid menetleb valdavalt politsei. Sel aastal on politsei alustanud ligi 60 väärteomenetlust, kus loomapidaja on rikkunud loomapidamise nõudeid ning sellega on tekkinud kellelegi varaline kahju või tervisekahjustus,» sõnas Lääne-Harju politseijaoskonna juht Kaido Saarniit.


Sellise rikkumise eest võib karistada rahatrahviga kuni 800 eurot.  «Kui näete, et keegi rikub loomapidamise nõudeid, võiks ennekõike juhtida sellele omaniku tähelepanu. Kui ta ei tee sellest välja, võiks korrarikkumisest teavitada politseid või kohalikku omavalitsust,» selgitas Saarniit.

«Juhul, kui toimub rünne, tuleb sellest kindlasti koheselt politseile teatada ning hiljem teha selle kohta ka avaldus, et politsei saaks omaniku vastutusele võtta.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles