Eesti parimad tulevased ettevõtjad õpivad Tallinna Majanduskoolis

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Äripäevad 2013» võidumeeskond.
«Äripäevad 2013» võidumeeskond. Foto: Heikki Eljas

Möödunud nädalal toimus Tallinna Majanduskoolis ettevõtlusalane kutsevõistlus «Äripäevad 2013», kus oma oskused panid proovile ärikorralduse ja väikeettevõtluse õpilased üle Eesti.

Eesti parimad tulevased ettevõtjad on Tallinna Majanduskooli õpilased Rain Järv, Esta Rahno, Krista Rattus ja Karin Kirst. Teise koha saavutasid Kuressaare Ametikooli kasvandikud Mikk Saarela, Tenno Lauri, Janari Toomson ja Keete Viira. Kolmandaks tulid Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist Roland Jõesalu, Rasmus Kuusemets, Mariana Rõbakova ja Marek Pärn.

Võistlus koosnes kahest osast. Esmalt oli teoreetiline test ja seejärel oli meeskondlik praktiliste kodutööde esitlus. Kodutööks oli ettevõtte Pagar Võtaks! bränditeadlikkuse tõstmine ja jaekaubanduse müügi suurendamine. Õpilased pidid võtma loovagentuuri rolli ja leidma kliendi ärilisele probleemile lahenduse. Lisaks tuli lahendus ka haarava esitlusega kliendile maha müüa.

«Esikolmikusse pääsemiseks pidi tundma nii õigusvaldkonda, raamatupidamist, juhtimise põhitõdesid kui ka turunduse ja äriplaaniga seotut,» ütles võistluse korraldaja Heli Rannik, lisades, et praktiline kodutöö eeldas põhjalikku analüüsi ja suurepärast esinemisoskust.

«Saime võistluselt hea praktika ettevõtte turundusest, mida ei anna kooliülesanded,» rääkis Tallinna Majanduskooli võidumeeskond, lisades, et «Äripäevade» kutsevõistlus andis neile meeskonnatöö kogemuse pingelises situatsioonis.

Tänavustel võistlustel võtsid mõõtu 28 kutseõppurit Tartu Kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru Rakenduskõrgkoolist ja Tallinna Majanduskoolist, Võrumaa Kutsehariduskeskusest, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Kuressaare Ametikoolist.  

Rohkem infot kutsevõistluse «Äripäevad 2013» kohta loe SIIT.

Kutsevõistlus «Äripäevad 2013» pilte saab vaadata SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles