Helsingi linna nõunik: tunnel pole endiselt välistatud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sierre`i tunnel
Sierre`i tunnel Foto: SCANPIX

Helsingi linna rahvusvaheliste suhete nõunik Olli Keinänen rääkis ERRi raadiouudistele, et praegu koostatakse Helsingi ja seda ümbritseva maakonna planeeringut ning kaalutakse tõsiselt, kas arvestada ka Tallinna mere alt kulgeva tunneli võimalusega.

Tema sõnul tuleb tunnel ilmselt tõsisemalt päevakorda siis, kui Rail Baltic on valmis. Rail Baltic võib valmida 2024. aastal, vahendab ERRi uudisteportaal.

Eesti majandusministeerium on kinnitanud, et Tallinna-Helsingi tunnel on ebareaalne idee.

«Eesti võiks käivitada oma kosmoseprogrammi ka ja saata inimesi kuule, aga see ei ole reaalne. Täpselt samasugune müstika on ka Tallinna-Helsingi tunnel,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda mullu suvel E24-le.

Möödunud aasta veebruaris hindas Soome transpordi- ja kommunikatsiooniministeerium, et Helsingi-Tallinna merealune raudteetunnel maksaks vähemalt kolm miljardit eurot.

Praegu liigub Helsingi ja Tallinna vahel aastas seitse miljonit reisijat ning Keinäneni sõnul näitab uuring, et veel enne 2020. aastat kasvab see number kaheksa miljonini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles