Valner: ründav ja agressiivne koer tuleks kohapeal maha lasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur agressiivne koer ründas eile Laulsamaa rannas ema ja last, tekitades neile kehavigastusi.
Suur agressiivne koer ründas eile Laulsamaa rannas ema ja last, tekitades neile kehavigastusi. Foto: Pille Triin Raitviir

Eile ründas suur koer Laulasmaa rannas viieaastast rannal jalutanud poissi ja tema ema, tulemuseks emal ulatuslikud puremisjäljed seljal ning tugevate muljumistega ülespaistetanud parem käsi ning lapsel kehavigastused seljal, käel ning kaelal.

«Peaaegu inimtühja randa saabusin koos enda lapse ja sugulasega, kes läksid vett katsuma, nagu lapsed ikka. Tükk maad eemal nägin küll kahte jalutajat kolme hiiglasliku koeraga, kuid nad ei paistnud ohtu kujutavat,» rääkis ema.

«Jälgisin, kuidas lapsed vee ääres on - ei olnud ebaloomulikku karjumist, jooksmist - kaks tavalist mängivat last. Hetk peale seda nägin nende poole kappavat suurt looma ja ka lapsed olid seda märganud. Jõudsin vaid hüüda: ärge jookske, kui juba oli see suur loom oma lõuad minu lapse sisse surunud,» jutustas ta.

«Sel hetkel muu maailm minu jaoks kadus: hüppasin püsti, lükkasin suure koera eemale ja viskasin end lapsele peale. Õnneks teine laps, kes oli ka suurem, jäi koertele märkamatuks. Katsin last oma kehaga nii palju kui suutsin ning koer pures tema asemel mind.». Koera omanik oli naise sõnul eemal.

«Hetkeks koer lahkus ja jooksis omaniku juurde. Ma olin paanikas, laps karjus, ning hakkasime püsti tõusma, kui koer tagasi jooksis. Miks ei hoidnud loomaomanik oma koera kinni? Ja kõik kordus: lükkasin lapse pikali, katsin ta enda kehaga ning kannatasin koera puremist, kuni nüüd koeraomanik oma koera kinni püüdis,» kirjeldab naine õudset kogemust, mille jagamisega tahab ta ka teisi lapsi ja vanemaid hoiatada.

Loomakaitseaktivisti Heiki Valneri sõnul on end suure koera rünnaku vastu kaitsta peaaegu võimatu. «On suur õnn ja vedamine, et nad nii väikeste vigastustega pääsesid,» leiab Laulasmaa juhtumit vaadelnud mees, kelle sõnul on agressiivsest koerast teatanud ka Kakumäe rannas jalutajad.

«Kui mina jalutan aga lapsega mererannas ning meid peaks ründama suur agressiivne koer, pole muud võimalust kui et lasen ta kohe kohapeal maha,». Valneri sõnul mõistab ta küll, et loom pole milleski süüdi, vaid peremees, kes laseb agressiivsel loomal ringi joosta, kuid enda ja lähedaste elu ja tervisega riskida ta ei kavatse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles