Kaitseliit ja politsei kontrollivad Kevadtormil Tallinna liiklust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinnas.
Liiklus Tallinnas. Foto: Peeter Langovits

Kaitseväe suurõppuse Kevadtorm raames kontrollivad kaitseliitlased koos politseinikega täna kell 10-14 Tallinnas Vana-Narva maanteel liiklust ning rajavad Pirita jõe Iru silla ja ristmiku piirkonda kontroll-läbilaskepunkte.

«Kaitseliidu sisekaitsealased ülesanded on tihedalt seotud politsei- ja piirivalveameti igapäevase tööga,» ütles Kaitseliidu Tallinna maleva pealik major Lauri Abel. «Seetõttu on loomulik, et me koostööd harjutama peame. Loodame kõigi liiklejate mõistvale suhtumisele.»

Tallinna maleva allüksused täidavad Kevadtormil sisekaitse ülesandeid oma vastutusalal ehk Tallinna linnas.

Kolmapäeval hakkavad tagalakompanii pioneerirühma võitlejad Iru silla lähedasel puhkealal ehitama puhkepaviljoni, mis avatakse neljapäeval. Samal ajal harjutavad sisekaitseüksused Tallinna lauluväljakul territooriumi- ja objektikaitset ning patrullimist.

Kevadtormil osalevad kaitseliitlased Tallinna, Harju ja Rapla malevatest. Kokku osaleb Kaitseliidust seitse kompaniid ning Tallinna ja Harju malevate staabid. Kaitseliidu Harju maleva üksused on õppuse ajal Põhja kaitseringkonna manööverüksusteks, mis täidavad lahinguülesandeid erinevates lahinguliikides.

Kaitseliitlastele lõpeb Kevadtorm reedel, 24. mail. Sel päeval on Tallinna lauluväljakul linnarahvale avatud tehnika-ja relvanäitus ning pakutakse sõdurisuppi. Kell 11 on õppuse pidulik lõpurivistus, kus osaleb ka Kaitseliidu Tallinna maleva orkester.

9.-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas. 21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda. Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Õppusel osalevad esmakordselt merevägi ning liitlaste üksused Ühendkuningriigist, Belgiast ja Lätist, Leedust ja Poolast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles