Nõmmel avati üheks päevaks Roheliste Väravate Tänav

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval ilmub Nõmme linnapilti tänav, mis kaob sealt juba samal päeval. Nõmmelased oma koduõued, et tervitada külalisi lähedalt ja kaugelt Roheliste Väravate Tänaval. 1,6 km pikkune ala ulatub Nõmme turu parklast Glehni lossini ja kulgeb mööda Vana-Mustamäe tänavat. Pidustused kestavad kella 10.00-16.00.

Roheliste Väravate Tänav on jagatud laste-, kunsti-, kohvikute- ja müügialaks. Lastealal õpetatakse onni ehitamist ja söögitegemist ning Muinasjutumetsa loodusgiidide juhendamisel toimuvad ekskursioonid. Kunstialal tutvustavad Nõmme kunstnikud oma loomingut ja käsitööd, avatud on ka erinevad õpitoad. Kõik soovijad saavad järele proovida, kuidas käib kullassepatöö.

Toimub ka ülipopulaarne rohevahetus, kus aiandushuvilised saavad omavahel tasuta taimi ja teadmisi jagada. Pidustustelt ei puudu aktiivne kauplemine. Müügialalt võib igaüks leida just endale vajaliku – kaubeldakse riiete, raamatute, hoidiste, mooside, käsitööga, aga lettidelt leiab veel palju kasulikku. Avatud on kodukohvikud. 

Kontserdilava peaesinejaks on ansambel Kriminaalne Elevant, kes alustab kell 13.00. Tänavakunsti tipptaset näitavad Sboy ja Fresa Eesti suurimast tattoo- ja seinamaalingute stuudiost Pirados Studios. Kogu päeva hoiab ohjes konferansjee Allan Kress. Kell 14.30 paneb päevale punkti ürgsete džembe-trummide saatel ansambel Must Jää.

Roheliste Värvate Tänava üritusele on kõige parem tulla jalgsi või rattaga. Auto tasub sel päeval jätta koju või lähiümbruse parklatesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles