Tallinna Tehnikaülikool kavandab suurejoonelist spordikompleksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone.
Tallinna Tehnikaülikooli peahoone. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus otsustab homsel istungil Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) spordihoone rajamist võimaldava detailplaneeringu vastuvõtmise.


Abilinnapea Taavi Aasa sõnul näeb TTÜ 2006. - 2010. aasta arengukava ette ujula ehitamist ning spordihoone rekonstrueerimist. Sellest saaks peale tudengite kasu ka kõik Mustamäe elanikud, kelle sportimise võimalused suureneksid oluliselt.

Detailplaneering näeb ette rajada peale ujula ka veekeskus, pallimängude väljakud, vabaajakeskus ning majutusruumid.

Ehitajate ja Sütiste tee ning Mustamäe nõlva vahele jääva 21,25 hektari suuruse maa-ala planeeringu koostas OÜ R-Konsult.

Alale on kavandatud kolm kuni kuue maapealse ja kahe maa-aluse korrusega puhke- ja spordihoonet. Ette on nähtud ka ülikooli kahekorruselise õppehoone rekonstrueerimine ning veel ühe neljakorruselise hoone ehitamine.

Ala piirneb lõunast Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealaga, läände jäävad aga TTÜ õppehooned, ühiselamud ning peagi valmiv uus raamatukoguhoone.

Mustamäe üldplaneeringu järgi on tegemist alaga, kus võivad paikneda teadusasutused, õppehooned, tehnoloogiapark, ühiselamud ning spordi- ja vaba aja rajatised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles