Savisaar avas Lasnamäel koerte jalutusväljaku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnapea Edgar Savisaar  ja abilinnapea Arvo Sarapuu avasid täna vastvalminud koerte jalutusväljaku, mis on Tallinnas juba 14. ja Lasnamäel teine.


Lasnamäel Kivila haljasalal asuval (Kivila 3h) koerte väljakul on kaks aiaga piiratud jalutusala – üks väikestele koertele kogupindalaga 760 ruutmeetrit ja teine suurtele koertele kogupindalaga tuhat ruutmeetrit.

Suurte koerte väljakut lahutab kõrvalasuvast lasteaiast vaid kergliiklustee. Helkurvestides lasteaialapsed olid ka tänase avamisürituse tänulikuks publikuks ja samas ka dekoratsiooniks, palistades väljakut ümbritsevat võrkaeda.

Koerte jalutusväljakuid koristatakse ja vajadusel remonditakse viis korda nädalas. Väljakud on varustatud ekskremendikastide ja biolagunevate kottidega, et koeraomanikul oleks mugav oma lemmiku järelt koristada. Kivila koerte väljakutel on kuus erinevat treeningelementi, mis panevad proovile koera tasakaalu, jõu ja täpsuse.

Kivila koerte jalutusväljakud läksid maksma kokku 20 770 eurot. Maksumus kujunes soodsaks, kuna Kivila tn 3h haljasalal on juba välja ehitatud sademeveedrenaaž, tehtud vertikaalplaneerimine, rajatud pargiteed, välisvalgustus ja haljastus. Koerte jalutusväljaku ehitusel tuli paigaldada ainult piirded, väravad, koerte treeningelemendid ja pingid ning jäätmemahutid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles