Homsel muuseumiööl avavad Tallinna muuseumid külastajaile tasuta uksed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseumiöö 2012. Eesti Filmiarhiiv. Majas tehti ekskursioone, tutvustati nii maja, mis on endine nõukogude sõjaväe hoone olnud, kus on ka vangikongid siiamaani alles, ja räägiti ka praegustest tegemistest. Sai vaadata näitust, lastele oli töötuba, kus sai filmilindist igasugu asju meisterdada. Samuti sai jäädvustada end fotole mõne filmikangelasena.
Muuseumiöö 2012. Eesti Filmiarhiiv. Majas tehti ekskursioone, tutvustati nii maja, mis on endine nõukogude sõjaväe hoone olnud, kus on ka vangikongid siiamaani alles, ja räägiti ka praegustest tegemistest. Sai vaadata näitust, lastele oli töötuba, kus sai filmilindist igasugu asju meisterdada. Samuti sai jäädvustada end fotole mõne filmikangelasena. Foto: Liis Treimann

Rahvusvahelise muuseumipäeva raames tähistatakse Eestis homme, 18.mail üle-Euroopalist muuseumiööd.

Sel laupäeval on paljud muuseumid ja muud mäluasutused huvilistele avatud tavapärasest kauem ja tasuta. Muuseumiöö toimub juba viiendat aastat järjest ja seda korraldavad Eesti Muuseumiühing koostöös ICOM Eesti ja Eesti muuseumidega.

Tänavune teema kannab pealkirja «Öös on inimesi» ning selle juhtmõtte all avatakse pealinna muuseumide uksed – näiteks Lennusadamas saab teha vabaõhuekskursiooni Paksust Margareetast lennusadamani teemal «Öös on ajaloolisi kangelasi», vabaõhumuuseum viib külastajad baltisakslaste radadele, Miia-Milla-Manda muuseum Kadriorus kutsub osalema näpujäljenäitusel.

Külastada saab ka Eesti kõige unikaalsemat, Flo Kasearu majamuuseumi Pelgulinnas Pebre tänavas, Rannarahva muuseum Viimsis näitab mereäärse piiritsooni kehtestamist, Riigiarhiiv lubab külastajaid nn. KGB arhiivi jpm. Kella üheni öösel on külastajatele valla ka Tallinna teletorni uksed. Muuseumiöö kogu kava vaata siit:

MTÜ Eesti Bussiajaloo Selts tutvustab muuseumiöö raames õhtul kl 20 Tallinna Bussijaamas ka retrobusse, mis pärit nii endisest Nõukogude Liidust kui ka mujalt, kaeda saab ka kaht omaaegset Riias tehtud marsruuttaksot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles