Turvafirmad laidavad pargivahtide ametikohtade kaotamist Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Turvaettevõtete Liit avaldab hämmingut Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši välja öeldud otsusele loobuda sel suvel linna parkides pargivahtidest.


Turvaettevõtete liidu tegevdirektori Kaupo Kuusiku sõnul kaasneb tänase majanduslangusega isiku- ja varavastaste kuritegude arv. Seetõttu peab ta täiesti vastutustundetuks linnavalitsuse otsust loobuda turvafirmade teenusest ning panna avaliku korra tagamine ja valvetöö kalmistutel ja botaanikaaias sealsete töötajate õlule.

Kuusiku sõnul on turvatöötajatele seadusega antud rida õigusi, mida ei ole kalmistu- ja botaanikaaia töötajatel. Turvameeste pädevust, koolituse läbimist ja vastavust kehtestaud tervisenõuetele kontrollib pidevalt politseiamet.

Turvaettevõtete liidu avalduses on öeldud, et linnavalitsuse käitumisest jääb mulje, nagu tahetaks turgutada munitsipaalpolitsei eelarvet, mitte aga parandada linnaelanike turvalisust. Parima tulemuse inimeste turvatunde suurendamisel annab ikkagi kõigi osapoolte, nii politsei, turvafirmade kui munitsipaalpolitsei ladus koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles