Valideerimine on Tallinna ühistranspordis jätkuvalt kohustuslik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest.
Autovabal nädalal piisas ühissõidukis tasuta sõitmiseks vaid juhiloa ettenäitamisest. Foto: Toomas Huik

Täna jõustus mupo vastu kohtus võidu saanud tallinlanna Liivi Lankotsi kohtuotsus, mille järgi ei ole valideerimine kohustuslik. Mupo väitel puudutab kohtuostus vaid Liivi Lankotsi, kõik teised reisijad peavad  Tallinna ühistranspordis jätkuvalt ühiskaardi valideerima.

Mupo juristi  Ülle Aliorgi sõnul tuleneb valideerimise kohustus Tallinna Linnavolikogu mullu jõustunud määrusest  «Tallinna ühistranspordis sõidu eest tasumise kord ja sõidupiletite hinnad», ning seda pole kohus õigustühiseks ega põhisedausega vastuolus olevaks tunnistanud, seega on kaardi viibutamine jätkuvalt kohustuslik ja määruse rikkujaid saab ka vastutusele võtta.

Munitsipaalpolitsei tegi tallinlannale Liivi Lankotsile 24 eurot trahvi, kuna väidetavalt puudus naisel 14. veebruaril Tallinna ühistranspordi bussiliinil nr 8 kontrollimise hetkel sõiduõigust tõendav dokument, millega rikkus Tallinna Linnavolikogu 20.09.2012 määruse nr 22 «Tallinna ühistranspordis sõidu eest tasumise kord ja sõidupiletite hinnad» §-i 14 lõiget 2.

Määruse kohaselt on sõitja kohustatud esitama kontrolliõigusega ametiisikule sõidupileti või muu sõiduõigust tõendava dokumendi kontrollija esimesel nõudmisel.

Märtsis saabus Harju Maakohtusse Liivi Lankotsi kaebus kohtuvälise menetleja otsuse tühistamiseks. Kaebuse kohaselt oli kaebaja unustanud sõidu valideerida. Kontrollijale esitas ta koheselt ID-kaardi ja ühiskaardi, mis oli isikustatud.

Kohus, tutvunud väärteoasja materjalidega, leidis, et kaebus kuulub rahuldamisele. Kaebuse kohaselt on Liivi Lankots Tallinna elanik ning omab seega tasuta sõidu õigust, tema nimele oli väljastatud ühiskaart, mis oli väärteoprotokolli koostamise ajal ka aktiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles