Kadrioru kanalite avamine valmistas huvilistele pettumuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnapea Edgar Savisaar ja Kadrioru Pargi direktor Ain Järve avasid täna pidulikult Kadrioru pargi ajaloolised ringkanalid, mille veevool jäi esialgu pehmelt öeldes nõrgaks.


Savisaar kuulutas avatuks Kadrioru pargi 295 juubeliaasta hooaja ja avaldas lootust, et Kadrioru park saab linlastele ja turistidele veelgi atraktiivsemaks puhkekohaks.

«1718. a. rajatud kanalid lakkasid olemast 75 aastat tagasi, mil pargi renoveerimistööde käigus paigaldati kanalisatsioon ja kanalid täideti mullaga. Kaks aastat väldanud suuremahulised ehitusprotsessid Kadrioru pargis on lõpule jõudnud ja taastatud on 611 meetrit ajaloolist ringkanalit ning seitse romantilist silda üle kanalite,» lausus Savisaar.

Koos Järvega keeras linnapea lahti suure sümboolse veekraani Kadrioru lossi nurga juures. Aga mis voolama ei hakanud, see oli vesi. Linnapea ise lahkus oma kaaskonna saatel, kanali äärde kogunenud rahvahulk jäi aga lubatud veevoolu ootama.

Tasapisi hakkas kanali otsas olevast torust vett tulema alles veerand tundi hiljem, kui Järve oli veelkord energiliselt kraani kruttinud ning kuskile helistanud. Huvilised jalutasid aeglaselt mööda kanali äärt edasi. Nii mõnigi läks ka teisele poole Narva maanteed, et oma silmaga järgi vaadata, kus kanalist tulev vesi lõpuks merre suubub.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles