Pakosta: Tallinn võiks korrumpeerunud ja auklikust provintsist euroopalikuks pealinnaks tõusta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta.
Liisa Pakosta. Foto: Toomas Huik.

Tallinna Postimehe palvel avaldavad tänasel pealinna päeval Tallinna linnavolikogu poliitiliste suundade esindajad arvamust teemal «Tallinn täna ja kümne aasta pärast».
Riigikogu liikme Liisa Pakosta(IRL) arvates on Eesti pealinn on tänaseks muutunud sumbunud ja korrumpeerunud, auklikuks, Euroopast eemaldunud provintsiks.

«Kümne aasta pärast võiks meie linn olla värske, aktiivne ning mugav euroopalik pealinn. Inimesed hindavad kõrgelt siia loodud mõnusat ja tervislikku elukeskkonda, lapsi sünnib ja turistid ning hea linnamajandamine on pealinlaste palgad tõstnud Helsingi tasemele, » usub Pakosta.


Pakosta hinnangul võiks hea majandamine ja korruptsioonivaba linnajuhtimine kümne aastaga anda kaks peamist tulemust: linn on muutunud mõnusaks elukohaks igas vanuses inimesele ning kogu see mugavus ja hea liiklus-, haridus- ja ettevõtluskorraldus on kasvatanud linna tulevaid investeeringuid ja turiste.


«Kümne aasta pärast peaks olema kogu linn kaetud mugavate kõnniteedega, samuti saab liikuda jalgrattaga ohutult üle terve linna. Sõiduteed piirnevad rentslite ja töötava sadeveekanalisatsiooniga, » loodab Pakosta.


«Tänases Tallinnas jäävad emad lastega pikalt koju ja kaotavad nii palgas kui kvalifikatsioonis, sest lasteaiakohti ei jagu. Lasteaiad ja põhikoolid on osaliselt üle koormatud, lapsed on stressis ja haigestuvad sageli,» räägb Pakosta. «Kümne aasta pärast saab soovi tekkides valida perele sobivaima lapsehoiu ja koolieelse lasteasutuse vahel.»


Pakosta arvates on Tallinn kümne aasta pärast elamisväärne linn suuresti ka tänu sellele, et inimesed saavad ise otsustada oma koduümbruses juhtuva üle. «Nii uutes kui vanades asumites on seltside põhitegevuseks kujunenud tänase linnavõimu töö ärategemise asemel vaba aja mõnus koosveetmine, » usub ta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles